Η “πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο” μιλά για το μπούλινγκ που δέχτηκε (video)

asxhmh-gynaika-boolingΗ 27άχρονη Λίζι Βελάσκεζ, από το Τέξας, έχει γεννηθεί με μία σπάνια γενετική ασθένεια που ονομάζεται νεογνικό προγηροειδές σύνδρομο και προσδίδει μια γερασμένη εμφάνιση στο πρόσωπο και στο σώμα της.

Το σύνδρομο προσβάλλει τον μυϊκό τόνο, τον εγκέφαλο, την καρδιά, τα μάτια (η Βελάσκεζ είναι ήδη τυφλή από το δεξιό μάτι) και τα οστά, ενώ την εμποδίζει να αυξήσει το σωματικό βάρος της. Έτσι, ζυγίζει μόλις 29 κιλά και έχει ύψος 1,55 μέτρα.

Το 2006, στα 17 της χρόνια, η Βελάσκεζ βρήκε δημοσιευμένο στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο, πέραν του χαρακτηρισμού «η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο», υπήρχαν χιλιάδες κακόβουλα σχόλια που της έλεγαν να αυτοκτονήσει. Παρότι ως παιδί είχε πέσει θύμα εκφοβισμού, το βίντεο είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

«Με έκανε να νιώσω απαίσια, ήταν τρομερό, ένιωσα να βουλιάζω και ταυτοχρόνως τρομερό θυμό, ενώ για πολύ καιρό δεν ήξερα τι να κάνω», λέει η Βελάσκεζ.

Τελικά ανέκτησε το ψυχικό σθένος της και αποφάσισε να αξιοποιήσει αυτή την τραυματική εμπειρία της. Μίλησε δημοσίως για το ιντερνετικό μπούλινγκ που αντιμετώπισε, έγινε εμπνευσμένη ομιλήτρια εναντίον του εκφοβισμού, έγραψε δύο βιβλία για εφήβους και δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο ελπίζει ότι θα βοηθήσει τα θύματα του διαδικτυακού εκφοβισμού να ξεπεράσουν την κακοποίηση που υφίστανται.

Το ντοκιμαντέρ τιτλοφορείται «A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 σε ένα φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου του Τέξας.

«Ήθελα πολύ να κάνω αυτό το ντοκιμαντέρ αλλά όχι μόνο για μένα», δήλωσε η Βελάσκεζ στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή Sunrise της αυστραλιανής τηλεόρασης όπου το παρουσίασε την Παρασκευή. «Ήθελα να μάθει ο κόσμος την ιστορία μου, να ταυτιστεί μαζί μου, να μπει στη θέση μου και να δει πως είναι».

Δείτε επίσης