Αλλάζει η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων – Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

tsipras6«Μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, 10.000 νέοι νοσηλευτές και γιατροί θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα την οποία έχουμε όλοι μας για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σήμερα, όπου σαράντα νοσηλευόμενοι ασθενείς περιμένουν τη νοσηλεία τους από μία νοσηλεύτρια» δήλωσε μεταξύ άλλων το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, μέρος των 246 εκατ. ευρώ, τα οποία απέφερε η διαδικασία του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, θα δοθούν και για να στηριχθεί η μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: Με την πλήρωση 985 περίπου κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, την κάλυψη άλλων 2.500 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ, την πρόσληψη 760 ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, την πλήρωση 585 θέσεων λοιπού επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Γυρίζουμε Ελλάδα

Επίσης με την απλοποίηση της διαδικασίας τοποθέτησης των επικουρικών γιατρών – με την οποία ήδη έχουν διοριστεί 800 επικουρικοί γιατροί, την άμεση έναρξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ύψους 48 εκατ. ευρώ, 12μηνης διάρκειας, για 5.000 νοσηλευτές και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης.

Επιπλέον, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών αλλά και στη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με τίτλο «Γυρίζουμε Ελλάδα» που στόχο έχει να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης