Πολάκης καταγγέλει Σαλμά για απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις

Καταγγελίες εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της ΝΔ Μάριου Σαλμά, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για «κομπίνα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Ο κ. Πολάκης είπε ότι ενώ η διάγνωση για τις αρθρώσεις καλύπτεται καλύτερα με τις μαγνητικές τομογραφίες, ο Μ. Σαλμάς, ως βουλευτής, πήρε την αντιπροσωπεία του μηχανήματος αυτού και εν συνεχεία ζήτησε την τιμολόγηση της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι ενώ η εξέταση αυτή δεν ήταν αναγκαία, ο κ. Σαλμάς πήρε από κοινού με τον αδελφό του την αντιπροσωπεία του σχετικού μηχανήματος και ακολούθως έβαλε την τότε υποδιοικήτρια του νοσοκομείο «Αττικόν» να τιμολογήσει την πράξη.

Η τιμολόγηση, σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, έγινε από τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και πρώην βουλευτή της ΝΔ Π. Σκανδαλάκη και έφτασε τα 1.500 ευρώ ανά πράξη, κάτι που υπέγραψε στην συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος επί υπουργίας Μάκη Βορίδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης, κατατέθηκαν παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ για μια πράξη που δεν είχε αξία και πληρώθηκαν χρήματα για 550 ασθενείς, με συνολικό ποσό που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Στην Αμερική η μέγιστη τιμή για την ίδια εξέταση είναι 450 δολάρια», ανέφερε ο κ. Πολάκης και προσέθεσε ότι το υπουργείο τιμολόγησε ξανά την εν λόγω ιατρική πράξη, παρότι κάποιος «μηχανισμός» προσπάθησε να τους καθυστερήσει.

Δείτε επίσης