Αλοιφή preparation H: Οδηγίες χρήσης

Φύλλο οδηγιών – Αλοιφή preparation h

Σύνθεση: Δραστικά συστατικά: Yeast Cell Extract, Shark Liver Oil.

Έκδοχα: White Soft Paraffin, Light Liquid Paraffin, Wool Fat (Lanolin Anhydrous), Isocreme Absorption Base, Thyme Oil Red, Glycerol, Methyl Parahydroxybenzoate, Propyl Parahydroxybenzoate.

Φαρμακοτεχνική μορφήΑλοιφή εξωτερικής χρήσης. 

Περιεκτικότητα σε δραστικές ουσίες: Περιέχει 1% κ.β. και 3% κ.β. από κάθε δραστική ουσία αντίστοιχα. 

Περιγραφή Συσκευασία-: Η αλοιφή Preparation H είναι υποκίτρινου χρώματος, με χαρακτηριστική οσμή θυμαριού και περιέχεται σε σωληνάριο των 25 γραμμαρίων. 

Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία: Ανακουφίζει από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων. 

Γενικές Πληροφορίες: Το Preparation H περιέχει δύο φυσικά συστατικά: 

Το εκχύλισμα από κύτταρα μαγιάς έχει διεγερτική δράση πάνω στις i) κυτοχρωματικές οξειδάσες ή άλλα ένζυμα που καταναλώνουνοξυγόνο, ii) στην αποκατάσταση των επιθηλιακών κυττάρων και iii) στη σύνθεση κολλαγόνου, δηλαδή γενικά υποβοηθάει στην επούλωση τραυμάτων. 

Το έλαιο από ήπαρ καρχαρία δρα σα μαλακτικό καλύπτοντας, προστατεύοντας και ανακουφίζοντας ήπιους ερεθισμούς. Επίσης χάρη στις λιπαντικές του ιδιότητες διευκολύνει την ενέργεια αφόδευσης. Η βιταμίνη Α που περιέχει είναι βασική για την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση του επιθηλιακού ιστού και βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων όταν εφαρμόζεται τοπικά. Η ρετινόλη και η παλμιτική ρετινόλη βοηθούν στη σύνθεση πρωτεϊνών και κολλαγόνου στο δέρμα. 

Ενδείξεις: Ανακουφίζει από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων, όπως πόνος, ερεθισμός και κνησμός. Βοηθά στη συρρίκνωση των διογκωμένων από τη φλεγμονή ιστών. Έχει λιπαντική δράση η οποία διευκολύνει την επίμονη αφόδευση, όταν το δέρμα είναι τραυματισμένο και ξηρό. 

Αντενδείξεις: Υπερευαισθησία σε κάποια από τα δραστικά συστατικά. 

Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις κατά τη χρήση: 

Άτομα που πάσχουν από αιμορροΐδες προτείνεται να συμβουλευτούν το γιατρό.

Η δημιουργία αιμορροΐδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και μετά, είναι πολύ συνηθισμένη.

Το Preparation H έχει χρησιμοποιηθεί ικανοποιητικά από μεγάλο αριθμό εγκύων γυναικών και γυναικών που θηλάζουν για πολλά χρόνια, χωρίς επιβλαβείς ή ανεπιθύμητες επιδράσεις στην υγεία αυτών, του εμβρύου ή του νεογέννητου παιδιού.

Η χρήση του Preparation H δεν έχει καμία επίδραση στην ικανότητα οδήγησης

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες: Δεν υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις του Preparation H με άλλα φάρμακα ή ουσίες.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης-: Η δοσολογία πρέπει να εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς. Ενήλικες: Επαλείψτε τοπικά αρκετή ποσότητα αλοιφής, στην εξωτερικά και εσωτερικά περιοχή, πρωί και βράδυ και μετά από κάθε αφόδευση. Χρησιμοποιήστε το ειδικό εξάρτημα που περιέχεται στη συσκευασία, αφού βγάλετε το προστατευτικό του κάλυμμα. Καθαρίστε το καλά μετά τη χρήση. Η κατάσταση θα βελτιωθεί γρηγορότερα αν η χρήση του προϊόντος είναι συνεχής. Να συνεχίζεται η χρήση 1-2 μέρες μετά τη βελτίωση των συμπτωμάτων. Παιδιά: Δεν υπάρχει συνιστώμενη δοσολογία. Μη διπλασιάζετε τις δόσεις. 

Υπερδοσολία Αντιμετώπιση: Κανένα σύμπτωμα υπερδοσολογίας. 

Τι πρέπει να γνωρίζετε στην περίπτωση που παραλείψατε να πάρετε κάποια δόση: 

Εάν πρέπει να λαμβάνετε το φάρμακο συνεχώς και παραλείψετε μία δόση, θα πρέπει να πάρετε τη δόση αυτή το ταχύτερο δυνατό. Εάν, εν τούτοις, πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση, μη λάβετε τη δόση που παραλείψατε, αλλά συνεχίστε κανονικά τη θεραπεία. Μη διπλασιάζετε τις δόσεις. 

Ανεπιθύμητες ενέργειες (παρενέργειες): Εξαιρετικά σπάνια εκδηλώθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως τοπική αντίδραση (κάψιμο, ερεθισμός, νύγμα, κνησμός), εξάνθημα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, κολπικός πόνος. Αν εμφανίσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται παραπάνω, να ενημερώσετε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. 

Ημερομηνία λήξης του προϊόντος: Αναγράφεται στην εξωτερική και εσωτερική συσκευασία. Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή έχει παρέλθει μην το χρησιμοποιείτε. 

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για τη φύλαξη του προϊόντος: Το Preparation H πρέπει να φυλάσσεται μακριά από τα παιδιά και σε θερμοκρασία μικρότερη των 25°C. 

Ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης του φύλλου οδηγιών: 08/2010.

Τρόπος διάθεσης: Δεν απαιτείται ιατρική συνταγή.

Δείτε επίσης