Πως θα κερδίσετε πίσω την πρώην σας

prohnΟι σχέσεις συχνά καταλήγουν σε δίνη με αποτέλεσμα τον πικρό χωρισμό. Πιθανώς να είπατε μερικά πράγματα παραπάνω, που δεν τα εννοούσατε, κι έφταναν για να προκαλέσουν τη διακοπή της σχέσης, αλλά αυτό μάλλον ήταν η αφορμή και όχι η βαθύτερη αιτία. Τώρα που είχατε χρόνο να σκεφτείτε τι χάθηκε, την θέλετε πίσω και αναρωτιέστε τι να κάνετε για να την πείσετε.

Κατ’ αρχήν αφήστε την πρώην σας ήσυχη, τουλάχιστον για ένα διάστημα, ώστε να έχει χρόνο να σκεφτεί τη σχέση σας. Το ίδιο θα κάνετε και εσείς. Σκεφτείτε τι ήταν αυτό που πήγε στραβά. Μπορεί να μην την ενθουσιάζατε διανοητικά, να ήσασταν αρκετά προβλέψιμος, να μην την ικανοποιούσατε όπως έπρεπε στο κρεβάτι – ναι μπορεί κι αυτό – ή απλώς επαναπαυθήκατε στη ρουτίνα.

Ο χρόνος χρειάζεται για να περάσει ο οποιοσδήποτε θυμός εκ μέρους της και να αισθανθεί την απώλειά σας. Θα σκεφτεί όλα τα ωραία πράγματα που έκανε μαζί σας και τώρα της λείπουν. Επιβάλλετε να κόψετε κάθε επικοινωνία για κάποιο διάστημα, π.χ. ένα μήνα, ώστε να κρυώσουν τα πράγματα αν είχαν υπερθερμανθεί. Αυτό επίσης θα της δώσει το μήνυμα ότι και ως ανεξάρτητος τα πάτε μια χαρά.

Πριν κάνετε την κίνηση της επανασύνδεσης, επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε στον εαυτό σας. Στις γυναίκες αρέσει να βλέπουν βελτιώσεις στον άνδρα. Η πρώην σας κατά πάσα πιθανότητα είναι παραπονεμένη από κάτι που γινόταν ή έλλειπε όσο ήσασταν σε σχέση και πρέπει να της αποδείξετε ότι τώρα είστε ένας διαφορετικός άνθρωπος.

Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να δείξετε ότι είστε κολλημένος μαζί της. Οι γυναίκες αντιπαθούν τους απελπισμένους και έλκονται από τους αυτάρκεις και τους ανεξάρτητους. Αγοράστε καινούρια ρούχα. Η νέα εποχή απαιτεί νέα εμφάνιση. Πρόκειται για λεπτή αλλαγή που όμως έχει μεγάλη σημασία για τις γυναίκες. Επειδή δίνουν μεγάλη αξία στα δικά τους ρούχα πιστεύουν ότι είναι σημαντικά και στον άνδρα. Επιπλέον, το νέο εξωτερικό κέλυφος σηματοδοτεί ότι έγιναν βαθύτερες αλλαγές. Όταν δει ένα διαφορετικό στιλ θα αισθανθεί ότι έχετε κινηθεί προς τα εμπρός.

Καταπολεμήστε τη ζήλια σας, αν τυχόν υπάρχει. Η ζήλια σχετίζεται με φόβο και άγχος, δύο χαρακτηριστικά που απωθούν τις γυναίκες. Και βέβαια, μην την περιμένετε σε καμιά γωνία για να σας δει, τάχα με τυχαίο τρόπο, αυτή είναι μια γυναικεία τακτική αλλά στον άνδρα πρόκειται για παιδαριώδες λάθος που δεν βγάζει πουθενά. Αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή μαζί της για περίπου ένα μήνα.

Μέσα σ’ αυτόν τον ένα μήνα, προσπαθήστε να αναπτύξετε μια νεανική και παιχνιδιάρικη αίσθηση του χιούμορ γιατί η μέλισσα έρχεται με το μέλι, όχι με το ξύδι. Δεν θα απομονωθείτε, θα μείνετε στο παιχνίδι και μάλιστα όσο πιο πολύ απασχολημένος γίνεται. Βρείτε μια άλλη γυναίκα, έστω μόνο για φιλία. Επίσης είναι καλό να βγαίνετε έξω με παρέες γυναικών, αν κάτι τέτοιο είναι διαθέσιμο.

Όταν έχει περάσει περίπου ένας μήνας, είστε έτοιμος να κάνετε την κίνησή σας η οποία έχει δύο σκέλη. Πρώτον, στέλνετε λουλούδια και δεύτερον ζητάτε μέσω email την ειλικρινή σας συγνώμη.

Οι γυναίκες αγαπούν τα λουλούδια για λόγους που η επιστήμη δεν έχει ακόμα εξηγήσει και μάλλον δεν μας ενδιαφέρει – πιθανότατα αποτελεί ένα παραπροϊόν της ανθρώπινης εξέλιξης. Μπορεί τα λουλούδια να μαραίνονται μετά από μια εβδομάδα αλλά σηματοδοτούν τα αγνά αισθήματα του δωρητή. Ακριβώς επειδή είναι άχρηστα δεν μπορούν να θεωρηθούν ως απόπειρα δωροδοκίας. Διαλέξτε κάτι σπάνιο και δείξτε ότι ξοδέψατε φαιά ουσία και χρόνο για να το βρείτε. Οι γυναίκες θέλουν να λαμβάνουν πραγματάκια που υποδηλώνουν επένδυση χρόνου εκ μέρους σας.

Την ίδια μέρα που θα παραλάβει τα λουλούδια θα στείλετε τη συγνώμη σας μέσω ενός email στο οποίο κάθε σας λέξη θα είναι προσεκτικά επιλεγμένη και θα δείχνει ότι αφιερώσατε χρόνο για να το γράψετε. Θα εκφράσετε τα πιο τρυφερά σας αισθήματα γι’ αυτήν αλλά δεν θα εκλιπαρήσετε. Μια συγγνώμη σχεδόν πάντα βάζει τα πράγματα σε τάξη και δείχνει ότι είστε σε θέση να τιθασεύετε το εγώ σας. Γράψτε π.χ. κάτι τέτοιο: “Ξέρω ότι ένα email δεν σβήνει τα σπασμένα μεταξύ μας αλλά θέλω να ξέρεις ότι νοιάζομαι πολύ για σένα και αισθάνομαι ηλίθιος που άφησα τη σχέση μας να χαλάσει. Νιώθω απαίσια γιατί ξέρω ότι έκανα λάθη και το μεγαλύτερο ήταν ότι σε έχασα. Απλώς αισθάνθηκα την ανάγκη να στο πω”.

Δεν θα ζητήσετε τίποτα και προς Θεού, δεν θα της πείτε ότι έχει κάνει κι αυτή κάποιο λάθος στη σχέση σας. Θα μιλήσετε γενικά χωρίς να αναφερθείτε σε τίποτα συγκεκριμένο επισημαίνοντας ότι μετά το χωρισμό συνειδητοποιήσατε πόσο σημαντική ήταν στη ζωή σας. Θα πείτε μόνο ότι πιστεύετε πως η σχέση σας αξίζει μια δεύτερη προσπάθεια, παραδεχόμενος ότι έχετε μάθει από τα λάθη σας.

Αυτό ήταν και τίποτα άλλο δεν είναι στο χέρι σας. Αν λάβετε μια θετική απάντηση, τότε θα προχωρήσετε προσεκτικά και χωρίς να προεξοφλείτε τίποτα. Τη στιγμή που θα πιστέψετε ότι τα καταφέρατε, κινδυνεύετε να τη χάσετε λόγω υπερβολικής σιγουριάς. Ακόμα κι αν η σχέση ξαναρχίσει θα είστε πολύ προσεκτικός, το πρώτο διάστημα τουλάχιστον. Αν λάβετε αρνητική απάντηση ή δεν υπάρξει ανταπόκριση, δεν θα κοιτάξετε ξανά προς τα πίσω γιατί δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα πλέον με την πρώην σας. Θυμηθείτε ότι η γυναίκα του Λωτ μια φορά κοίταξε πίσω και έγινε απολίθωμα. Από το ίδιο κινδυνεύετε και εσείς αν δεν προχωρήσετε τη ζωή σας.

Δείτε επίσης