Διαμάχη για τη μισθοδοσία στο ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ παλαιάς και νέας διοίκησης

Νέο κεφάλαιο προστίθεται στη διαμάχη παλαιάς και νέας διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτή τη φορά με αφορμή τη μισθοδοσία των εργαζομένων και την υπογραφή του ασκούντος τη διοίκηση του οργανισμού.

Με χθεσινή του ανακοίνωση, ο Α. Γιαννόπουλος, ο οποίος έχει επιστρέψει στη θέση του προέδρου μετά την απόφαση του ΣτΕ, δηλώνει ότι δεν υπήρχε η παραμικρή δυνατότητα υπογραφής του για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Κέντρου.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, έρχεται ως απάντηση στην αντίστοιχη του υπουργείου, που υποστηρίζει «ότι όφειλε να προχωρήσει στην υπογραφή του εντάλματος πληρωμής και όχι να κρύβεται πίσω από την απόλυτα θεμιτή άρνηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να τον αναγνωρίσουν».

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά αιτήματα των εργαζομένων, το Υπουργείο Υγείας δηλώνει ότι έχει ήδη αποδεχθεί εισήγηση της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος της αναδρομικής επιστροφής χρημάτων, μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ωστόσο, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μεν ο νόμιμος εκπρόσωπος του Οργανισμού, όμως το ΔΣ είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο διοίκησης, βάσει του Ιδρυτικού ΠΔ 358/1992, και ως εκ τούτου το μόνο αρμόδιο ν’ αποφασίσει και να εξουσιοδοτήσει αυτόν, που έχει το δικαίωμα με την υπογραφή του να εκταμιεύσει το οποιοδήποτε ποσό. Η εξουσιοδοτική πράξη, (δηλ. απόφαση ΔΣ) δεν δόθηκε εν τέλει, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας. Και δηλώνει ότι το υπουργείο Υγείας ευθύνεται για την τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί.

Δείτε επίσης