eHealth Forum + festival 2016: Το πρόγραμμα

Στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2016 η «καρδιά» της ηλεκτρονικής υγείας στη  Ευρώπη θα κτυπάει στην Αθήνα. Το eHealth Forum + festival με τον απολύτως δηλωτικό του περιεχομένου του τίτλο «eHealth: καταλύτης μεταρρύθμισης, μοχλός ανάπτυξης», θα γίνει αυτές τις δυο ημέρες το σημείο συνάντησης φορέων και επαγγελματιών υγείας, ενώσεων και συλλόγων ασθενών, ερευνητών και φοιτητών με τη γνώση και την εξειδίκευση σ’ αυτόν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο.

ehealthforum_pr-sep16Η παρουσία σας σ’ αυτή τη «συνάντηση κορυφής», πρώτο βήμα για να γίνει η Αθήνα κόμβος επαγγελματικής συνεργασίας των φορέων ηλεκτρονικής υγείας στη ΝΑ Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Περισσότεροι από 160 ομιλητές (οι μισοί από αυτούς έρχονται από το εξωτερικό, από 21 συνολικά χώρες, ειδικά για το Forum της Αθήνας) θα καταθέσουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, παρουσιάζοντας –μεταξύ άλλων- πάνω από 15 ευρωπαϊκά project στο χώρο της υγείας, με πιο γνωστά το Smart Care και το eSense. Εκεί θα βρίσκονται και περίπου 180 στελέχη ΟΤΑ, εκπροσωπώντας 15 δήμους της χώρας, που ετοιμάζουν δομές ψηφιακής υγείας στις περιφέρειές τους.

Το eHealth Forum εστιάζει κυρίως στην πληροφόρηση για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, το νομοθετικό πλαίσιο και την επιχειρηματικότητα, όμως, το eHealth Forum festival (που διοργανώνεται φέτος στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για πρώτη φορά, απαντώντας στο υπαρκτό έλλειμμα έγκυρης πληροφόρησης) έχει ως στόχο να επιδείξει στον απλό πολίτη άμεσα και κατανοητά τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία για την υγεία και την ευζωία του, πώς η σωστή φροντίδα και η πρόληψη μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του σήμερα κιόλας! Στο πρωτότυπο Startup Garden που θα στηθεί εκεί, 26 startup και ελληνικές ερευνητικές ομάδες θα παρουσιάζουν από τις 13:00 ως τις 21:00 κάθε μέρα καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το όχημα που ελέγχεται με τη σκέψη ενός χρήστη με κινητικά προβλήματα, το ρομπότ που κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα της γιαγιάς και του παππού και η εφαρμογή που με ένα κλικ μας δείχνει τι τοξικές ουσίες περιέχει ένα τρόφιμο ή καλλυντικό.

Το εκτενέστατο πρόγραμμα του eHealth Forum + festival περιλαμβάνει 10 κύριες συνεδρίες, 20 παράλληλες και 6 εργαστήρια, δυνατότητα επαγγελματικής δικτύωσης μέσω ειδικής matchmaking πλατφόρμας, δεκάδες ομιλίες και πάνελ συζήτησης, «ζωντανές» παρουσιάσεις και επιδείξεις εκ μέρους των startup.

Παράλληλα, θα προσφέρει ευκαιρίες πρόσβασης σε μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας, που θα πάρουν μέρος στο Forum. Ανάμεσά τους, ο John Crawford, επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Υγείας, Επιστημών Υγείας & Ηλεκτρονικής Υγείας της IBM, ο Joan Cornet, επικεφαλής τομέα mHealth της Καταλωνίας / Mobile World Capital-Βαρκελώνη, ο Richard Corbridge, επικεφαλής το συστήματος eHealth της Ιρλανδίας, η Piret Hirv,  υπεύθυνη ανάπτυξης Πολιτικής Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών & Καινοτομίας του υπουργείου Κοινωνικής Πολιτικής της Εσθονίας, η Petra Wilson, γενική διευθύντρια της Health Connect Partners και επικεφαλής σύμβουλος για την υγεία στην FTI Consulting, ο πρωτοπόρος σε θέματα ηλεκτρονικού φακέλλου υγείας, καθηγητής Ed Hammond, ο καθηγητής Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Υγεία στο πανεπιστήμιο Warwick, Θεόδωρος Αρβανίτης, ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Santé – DG Connect) κ. ά.

Περισσότερες πληροφορίες για το eHealth Forum + festival μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.ehealthforum.org

Δείτε επίσης