ΚΕΕΛΠΝΟ: Οριστικά εκτός διοικητικού συμβουλίου οι Γιαννόπουλος, Γιαννάκης και Μπίτας

Αβάσιμοι κρίθηκαν από το υπουργείο Υγείας οι ισχυρισμοί των Αθανάσιου Γιαννόπουλου, Ιωάννη Γιαννάκη και Δημήτριου Μπίτα, αναφορικά με πράξεις και παραλείψεις που τους αποδόθηκαν και τελικά παύονται οριστικά από το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, με σχετική απόφαση του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι το ΣτΕ είχε κρίνει ως αντισυνταγματική την παύση των τριών, χωρίς την προηγούμενη κλήση τους από το υπουργείο Υγείας σε απολογία επί όσων τους καταλογίζονταν. Σε εφαρμογή της εν λόγω απόφασης το υπουργείο Υγείας έδωσε προθεσμία πέντε ημερών σε Γιαννόπουλο, Γιαννάκη και Μπίτα να απολογηθούν εγγράφως. Οι ισχυρισμοί τους δεν κρίθηκαν βάσιμοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και παύθηκαν οριστικά από τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μετά την ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας ακρόασης των τριών πρώην μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τις οποίες οι κ.κ. Γιαννόπουλος Αθανάσιος (πρόεδρος), Γιαννάκης Ιωάννης (αντιπρόεδρος) και Μπίτας Δημήτριος (μέλος), αντικαθίστανται από τους: Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (Πρόεδρος), Μπένο Αλέξιο (Αντιπρόεδρος) και Καντζανού Μαρία (Μέλος). Είναι ενδιαφέρον ότι ως ημερομηνίες ισχύος των κοινών υπουργικών αποφάσεων ορίζονται οι 4/5/2016 και η 5/5/2016.

«Το υπουργείο Υγείας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια την προσπάθεια διοικητικής και θεσμικής εξυγίανσης του ΚΕΕΛΠΝΟ», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος, μετά την οριστική αντικατάσταση του από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι η δικαίωσή του από το ΣτΕ πρόσφατα, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αντικατάστασή του, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της εξαιρετικά τιμητικής και με άκρως επιστημονικά κριτήρια πρότερης τοποθέτησής του τον Απρίλιο του 2015, από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, «η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά μου, με στοιχείο τον τραμπουκισμό. Αγνόησε επίσης, με γνώμονα την εμμονική στάση της στο πρόσωπό μου, το επιστημονικό μου πεδίο και τη διάθεσή μου να συμβάλλω στη προσπάθεια που κάνει η χώρα να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας, αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας. Στα αδιέξοδά της, στα προβλήματά της και την αντισυνταγματική της συμπεριφορά η απάντησή μου θα είναι και πάλι θεσμική».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης