ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ: Η κυβέρνηση επιμένει στην απόλυση των επικουρικών γιατρών

«Εμμονικά» αμετακίνητη παραμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη θέση της για την απόλυση των υπηρετούντων Επικουρικών γιατρών στο ΕΣΥ, γι’ αυτό και θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, σύμφωνα με δήλωση του κ. Πάνου Παπανικολάου, Νευροχειρουργού, ΓΓ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ και εκπρόσωπο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή.

Η σχετική ανακοίνωση, στην οποία ο κ. Παπανικολάου προέβη μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ με τους υπουργούς Υγείας τη Δευτέρα 14/11/2016, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η πολιτική ηγεσία παραμένει εμμονικά αμετακίνητη στην απαράδεκτη θέση της για απόλυση των υπηρετούντων Επικουρικών με την λήξη της κάθε θητείας και για συνέχιση του αισχρού καθεστώτος προσωρινότητας – ομηρίας – ανακύκλωσης μεταξύ ανεργίας και αναξιοπρεπούς εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό πως στην χθεσινή συνάντηση – στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα Επικουρικών γιατρών Αθήνας και Πειραιά – καταρρίφθηκαν με συντριπτικό τρόπο όλα τα επιχειρήματα της πολιτικής ηγεσίας.

Κατ’ αρχήν καταρρίφθηκε το «επιχείρημα» πως δήθεν οι 650 γιατροί που περιμένουν στην λίστα να διοριστούν ως Επικουρικοί με «κανιβαλίστικο» τρόπο απαιτούν την απόλυση των υπηρετούντων για να… «πάρουν σειρά».

Αποδείχτηκε στην συζήτηση πως το «επιχείρημα» αυτό εκτός από νεοσυντηρητικό και απαράδεκτο στην χυδαία λογική του «κοινωνικού αυτοματισμού», είναι και τελείως αναληθές: κανένας απολύτως από τους ειδικευμένους γιατρούς της λίστας δεν ζητά την απόλυση συναδέλφων του – αντίθετα, η απόλυση των σήμερα υπηρετούντων και η διαιώνιση του καθεστώτος εργασιακής και επιστημονικής αξιοπρέπειας – προσωρινότητας – ομηρίας θα δώσει το μήνυμα και στους επόμενους να φύγουν από τις λίστες και να αναζητήσουν επαγγελματική προοπτική στο εξωτερικό οξύνοντας το πρόβλημα της επιστημονικής μετανάστευσης».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης