ΚΕΕΛΠΝΟ: Μη λαμβάνετε αντιβιοτικά χωρίς ιατρική γνωμάτευση

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τη χρήση των Αντιβιοτικών στις 18 Νοεμβρίου, το ΚΕΕΛΠΝΟ στέλνει το δικό του μήνυμα-ενημέρωση για την κατάχρηση των αντιοβιοτικών.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού η μικροβιακή αντοχή έχει αναγνωριστεί πλέον από τη διεθνή κοινότητα ως η διαχρονικότερη και σημαντικότερη κρίση δημόσιας υγείας ακόμη και στον ανεπτυγμένο κόσμο, εφόσον διανύουμε την εποχή της Παν-αντοχής.

Η μικροβιακή αντοχή αναπτύσσεται από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών και από τη μη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής. Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες η κατανάλωση των αντιβιοτικών για τη θεραπεία των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού αυξάνεται ραγδαία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού προκαλούνται από ιούς στους οποίους δε δρουν τα αντιβιοτικά. Γι’ αυτό το λόγο συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και μη λαμβάνετε αντιβιοτικά χωρίς ιατρική γνωμάτευση.

Η διασπορά όμως των ανθεκτικών βακτηρίων πραγματοποιείται κυρίως με τη μη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και πιο συγκεκριμένα της υγιεινής των χεριών».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης