Ο ορθοπαιδικός συμβουλεύει για τρεις συχνές παθήσεις

Οι παρακάτω παθήσεις που θα αναφερθούν, όπως υποστηρίζει κάθε ορθοπαιδικός είναι αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής, ενώ η κακή στάση μπροστά στον υπολογιστή είναι μία από τις αιτίες του κακού.

spondyloiΣύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο αυτό αφορά το μέσο νεύρο που βρίσκεται στον καρπιαίο σωλήνα και εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Επίσης μπορεί να κάνει την εμφάνισή του κατά την εγκυμοσύνη.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζονται είναι το αίσθημα του μουδιάσματος που αφορά κυρίως τα πρώτα δάχτυλα -την νύχτα είναι εντονότερο- με τον ασθενή να κάνει αρκετές κινήσεις για βρει ανακούφιση.

Το ότι μπορεί να πάσχετε από καρπιαίο σωλήνα, επιβεβαιώνεται από μία εξέταση που ονομάζεται ηλεκτρομυογράφημα. Σε προχωρημένες καταστάσεις ο ορθοπαιδικός αποφασίζει την διενέργεια μιας επέμβασης που διαρκεί 10 λεπτά.

Το γνωστό αυχενικό

Το αυχενικό σύνδρομο έχει πολύ συγκεκριμένα συμπτώματα και μπορεί να προκαλέσει πόνο που μετατοπίζεται από τον έναν ώμο στον άλλον και συνήθως συνοδεύεται από πόνο στο χέρι. Δεν πρόκειται δηλαδή για μία απλή αυχεναλγία, αλλά για κάτι πιο σοβαρό.

Όταν αυτές οι ενοχλήσεις είναι συστηματικές, η επίσκεψη στον ορθοπαιδικό επιβάλλεται για να κάνετε τις απαραίτητες κλινικές εξετάσεις ή κάποιες συμπληρωματικές όπως είναι η αξονική και η μαγνητική τομογραφία.

Μερικοί απλοί κανόνες που ίσως προλάβουν το αυχενικό είναι το περπάτημα με ψηλά το κεφάλι, η βαθιά αναπνοή, το να μην σηκώνουμε βάρη, να αποφεύγουμε τα ρεύματα και να κοιμόμαστε με τον αυχένα ίσιο.

Προβλήματα σπονδύλων

Οι παθήσεις που μπορεί να προκληθούν στην σπονδυλική στήλη, συνήθως είναι αποτέλεσμα παραμορφώσεων ή παραλύσεων και φλεγμονών.

Για παράδειγμα πόνοι στον θώρακα και στα χέρια είναι κακοί οιωνοί για το αυχενικό, ενώ το άλγος στα πόδια μπορεί να σημαίνει ότι πάσχει ο νωτιαίος μυελός ή η μέση.

 

 

Δείτε επίσης