Γιάννης Μπασκόζος: To EΣΥ έχει ανάγκη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

«Θεωρώ πως η ηλεκτρονική υγεία και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι δύο σοβαρά εργαλεία που το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας τα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Η κοινωνική πίεση ενισχύει αυτή την ανάγκη και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί σαφώς την επιβάλλουν. Όμως πρέπει να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος και να περιορίσουμε τις πιθανότητες αστοχίας. Δυστυχώς πλέον δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια».

Τα παραπάνω δήλωσε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στην ομιλία του σε εκδήλωση για τη Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Αναφερόμενος στις δράσεις του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο χώρο της Υγείας, επισήμανε τη συνέχιση του έργου eSynet, την ολοκλήρωση του Άτλαντα Υγείας, την υπηρεσία eRDV η οποία επιτρέπει στον πολίτη να κλείνει από το internet τα ραντεβού του σε ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας, την πιλοτική χρήση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας της Πρωτοβάθμιας (ΠΦΥ), στα Ζαρουχλέικα Αχαίας, καθώς και τη διασύνδεση με την Ευρώπη σε συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα και την ΗΔΙΚΑ.

Σχετικά με τις θεσμικές δράσεις του υπουργείου ο κ. Μπασκόζος αναφέρθηκε στη Δημιουργία και Λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ηλεκτρονικής Υγείας, τη δημιουργία του Δικτύου Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσκληση συμμετοχής φορέων, την προσπάθεια της ΓΓΔΥ για την διαμόρφωση των Μητρώων Νοσημάτων και Ασθενών που ξεκίνησε στις 19/9/2016 καθώς και την προσπάθεια για την αναβάθμιση των Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων Υγείας των Νοσοκομείων που ξεκίνησε στις 5/9/2016.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης