Δωρεά ωαρίων – Όταν ο χρόνος πιέζει και δεν υπάρχει άλλη λύση!

Η δωρεά ωαρίων είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις στην περίπτωση που ένα ζευγάρι δεν μπορεί να κάνει παιδί.

Ειδικά στο εξωτερικό χρησιμοποιείται σαν αποτελεσματική θεραπεία στην υπογονιμότητα. Την επιλέγουν κυρίως γυναίκες που έχουν ανατομικά προβλήματα με την μήτρα ή σοβαρές συμφύσεις.

Αν και τα ποσοστά επιτυχίας είναι αρκετά υψηλά, ωστόσο φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη απόφαση για τις περισσότερες, αφού θεωρούν ότι το παιδί που θα φέρουν στον κόσμο δεν θα είναι ολότελα δικό τους.

kardiaΠοιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που μια γυναίκα επιλέγει τη δωρεά ωαρίων;

  • σημαντικά μειωμένη ποιότητα και ποσότητα ωαρίων
  • πρώιμη εμμηνόπαυση
  • μηδαμινή σχεδόν απόκριση διέγερση ωοθηκών
  • ηλικία άνω των 40 ετών

Επιλογή δότριας

Μία κατάλληλη δότρια ωαρίων είναι αυτή που σε καθημερινή βάση ελέγχεται, προς αποφυγή νόσων και γενετικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Στην χώρα μας η ταυτότητα της δότριας δεν ταυτοποιείται ποτέ στο ζευγάρι.

Όταν η δότρια είναι έτοιμη, ο γιατρός διεγείρει τον οργανισμό της με ενέσιμα φάρμακα ώστε να φτάσει να παράγει πολλά ωάρια. Αυτό επιτρέπει να γίνει εξωσωματική γονιμοποίηση με το σπέρμα του συντρόφου και τα ωάρια της δότριας. Μόλις γίνει η γονιμοποίηση στο εργαστήριο με το σπέρμα του συντρόφου, στην συνέχεια εμφυτεύονται στην υπογόνιμη μητέρα.

Αν μια γυναίκα θέλει αν γίνει δότρια

Λόγω του ευαίσθητου αυτού θέματος, είναι πολύ βασικό να αφιερώσετε χρόνο για να ενημερωθείτε για την διαδικασία και να αποφασίσετε αν θα είστε μία από τις δότριες ωαρίων.

Όποια γυναίκα συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, περνάει από εξετάσεις, οι οποίες ελέγχουν ενδελεχώς το ψυχολογικό προφίλ, γίνεται κολπικό και κοιλιακό υπερηχογράφημα προκειμένου να διαπιστωθεί η άκρα υγεία μαζί με κάποιες αιματολογικές. Τέλος ακολουθεί η χορήγηση ειδικών φαρμάκων για την διέγερση των ωοθηκών ώστε να ληφθούν τα ωάρια από την δότρια για να μεταφερθούν στην λήπτρια.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες μέσα από το κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης που διευθύνει ο Dr. Κωνσταντίνος Δ. Γιατράς.

Δείτε επίσης