Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει το άνοιγμα 40-45 κλινών ΜΕΘ

Είναι πιθανό να ανοίξουν 40-45 κλίνες Εντατικής Θεραπείας και για τον λόγο αυτό, αναμένεται προκήρυξη θέσεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ (185 νοσηλεύτριες και 45 γιατροί). Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Πολάκης ανέφερε: «Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το κύμα της εποχικής γρίπης. Πέρυσι οι αναπτυγμένες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν 438, φέτος αγγίζουν τις 554 στα δημόσια Νοσοκομεία και επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για περίπου 100 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ. Αναμένεται προκήρυξη θέσεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ (185 νοσηλεύτριες και 45 γιατροί) ώστε να ανοίξουν ακόμη 40-45 κλίνες».

Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη της γρίπης, έχουν παραγγελθεί επιπλέον 35.000 εμβόλια, εκ των οποίων τα 10.000 αφορούν σε πρόσφυγες. Τα εμβόλια θα διατεθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο εμβολιασμός φέτος πήγε καλύτερα από πέρυσι, καθώς η καμπάνια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου όπως όλα δείχνουν, έπιασε τόπο, αφού οι εμβολιαζόμενοι έχουν φθάσει το 1,780 εκατ. πολίτες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και περισσότεροι υγειονομικοί αποφάσισαν να εμβολιαστούν φέτος, με αποτέλεσμα, από 9% που ήταν μέχρι πέρυσι η εμβολιαστική τους κάλυψη, σήμερα να φθάσει πάνω από το 20%.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης