Βασίλης Οικονόμου: Ανευθυνότητα οι 130 κλειστές ΜΕΘ

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έκανε λόγο για «τραγικούς χειρισμούς της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης Κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για έλλειψη προσωπικού, κύρια αιτία των ανενεργών κλινών, η οποία βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση που μοναδικό της σκοπό έχει την υλοποίηση ρουσφετολογικών προσλήψεων. Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η γρίπη δείχνει σημάδια έξαρσης και οι πολίτες χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής:

«Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλούν πλέον οι τραγικοί χειρισμοί της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης Κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας υγείας. Την ώρα που δεκάδες πολίτες έχουν άμεση ανάγκη για μία θέση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 130 κλίνες παραμένουν ανενεργές, εξαιτίας της κυβερνητικής κωλυσιεργίας. Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα έχουν γίνει “σήμα κατατεθέν” για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που ζει στο δικό της “κόσμο”. Η έλλειψη προσωπικού, κύρια αιτία των ανενεργών κλινών, βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση που μοναδικό της σκοπό έχει την υλοποίηση ρουσφετολογικών προσλήψεων. Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η γρίπη δείχνει σημάδια έξαρσης και οι πολίτες χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα. Ας σοβαρευτούν επιτέλους στο Yπουργείο Υγείας. Ας αφήσουν τη σιγουριά των γραφείων και ας δουν από κοντά σε ποιο τραγικό σημείο έχει περιέλθει η δημόσια υγεία εξαιτίας της ιδεοληψίας τους. Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης