Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής κατά ΕΟΠΥΥ 

Οι σύλλογοι και τα σωματεία επαγγελματιών-επιστημόνων που παρέχουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής καταγγέλλουν τη μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την παροχή των υπηρεσιών αυτών.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, η δαπάνη που προβλέπεται για τις συγκεκριμένες θεραπείες για το έτος 2017 μειώθηκε σχεδόν στο μισό.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ- χρήστες των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (γονείς & παιδιά) κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς αποζημίωση για τις συνεδρίες που πραγματοποιούν με τους θεραπευτές που αυτοί έχουν επιλέξει, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η συχνότητα και η ποιότητα των παραπάνω υπηρεσιών καθώς και η προσβασιμότητα των ασφαλισμένων σε αυτές.

Ως εκ τούτου καλούν τον ΕΟΠΥΥ να συνεχίσει το ισχύον καθεστώς κάλυψης δαπανών «Ειδικής Αγωγής» για τους ασφαλισμένους ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος για να συζητηθούν και να προταθούν λύσεις επί της ουσίας για τον εξορθολογισμό της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή.

Επίσης καλούν το Υπουργείο Υγείας να μη μειώσει τη χρηματοδότηση για τις δαπάνες της Ειδικής Αγωγής σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στον Ν 4447/2016 και να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση των χώρων παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής / Ειδικών Θεραπειών.

Τέλος οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 27-1-2017, έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης