ΣΕΙΒ: Κομβικής σημασίας το 2017 για τα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα

Κομβικής σημασίας είναι το έτος 2017 και για τη βιομηχανία των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, καθώς θα ψηφιστούν οι νέοι ευρωπαϊκοί Κανονισμοί, που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο της αγοράς για τα επόμενα 3-5 χρόνια, τόνισε  ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), Παύλος Αρναούτης.

Η αναφορά αυτή έγινε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου.

Ο κ. Αρναούτης σημείωσε ότι η συνεισφορά του κλάδου είναι καθοριστική στη διατήρηση της καλής υγείας η οποία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την ενεργή συμμετοχή του πληθυσμού στην παραγωγική διαδικασία και ως εκ τούτου στη δημιουργία εθνικού πλούτου και την αύξηση του ΑΕΠ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αρναούτης, «η Πολιτεία θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο για το τεράστιο κόστος που συνεπάγεται για την Εθνική Οικονομία η έλλειψη της καλής μας υγείας και λιγότερο για τις δαπάνες που αποτελούν επένδυση για την Υγεία».

Αναφέρθηκε επίσης στην ευρωπαϊκή απόφαση που ελήφθη το Δεκέμβριο του 2016 για την ενοποίηση όλων των φορέων της βιομηχανίας της Ιατρικής Τεχνολογίας σ’ έναν ενιαίο φορέα, τη MedTechEurope, με στόχο να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να συμβάλει αποτελεσματικά ο κλάδος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στις δημόσιες συζητήσεις για την εξεύρεση λύσεων για τους ασθενείς και τα Συστήματα Περίθαλψης μέσα από όλο το φάσμα της περίθαλψης.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης