ΕΟΠΥΥ: Σε εξέλιξη η διαδικασία πληρωμής των παρόχων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πληρωμής όλων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016.

Παράλληλα οριστικοποιήθηκε η πληρωμή ποσού 42 εκατομμυρίων ευρώ, προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, η οποία αφορά την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού (10%) για ιατρικές επισκέψεις της περιόδου 2012-2015.

Επίσης, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού εντάσσεται και η εξόφληση των υποχρεώσεων προς τρίτους, δηλαδή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, με την αριθμ. 2/57103/ΔΠΓΚ Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 1932 Β’/29-06-2016) και την ψήφιση του Ν.4430/2016 (ΦΕΚ 205Α΄/31-10-2016). «Μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ, του ΤΑΠ-ΟΤΕ, του Οίκου Ναύτου και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Η διαδικασία απορρόφησης του συνολικού ποσού και της εξόφλησης αντίστοιχων υποχρεώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των λοιπών ταμείων και συγκεκριμένα των ΙΚΑ (συμπεριλαμβανομένου του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ), ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) μέσω μεταβίβασης χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ.

Η διαδικασία απορρόφησης των πόρων και εξόφλησης αντίστοιχων υποχρεώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία (Ν.4430/2016)», διευκρινίζεται.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός με τις παραπάνω κινήσεις παραμένει συνεπής στο στρατηγικό του στόχο, ο οποίος είναι να μην δημιουργεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης