ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ: Έλλειψη αξιοκρατίας στο ΕΣΥ

Για έλλειψη αξιοκρατίας στο ΕΣΥ και διορισμούς «ημετέρων», κάνει λόγο η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Συγκεκριμένα, η επιστολή της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Με την ψήφιση του Ν. 4369/2016, άρχισε να πνέει ένας άνεμος αισιοδοξίας στις τάξεις των νοσηλευτών, για τη διαφαινόμενη εδραίωση της αξιοκρατίας που θα εγκαινίαζαν οι θετικές διατάξεις του εν λόγω νόμου σχετικά με την εξέλιξη στην ιεραρχία.

Δυστυχώς όμως και παρότι ήδη πέρασε ένας χρόνος από την ψήφιση του νόμου, οι διατάξεις του δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα να βασιλεύει στα νοσοκομεία μια πρωτόγνωρη ανθρωποφαγία που υποδαυλίζεται από την παράνομη πρακτική των διοικήσεων να προβαίνουν σε αποκεφαλισμούς με παράλληλες αναθέσεις ημετέρων.

Η πρακτική αυτή, αντιβαίνει ευθέως στο πνεύμα της νομιμότητας, καθώς είναι αντίθετη με το άρθρο 30 του εν θέματι νόμου, αποτελώντας μια εξοργιστική πρακτική που δυναμιτίζει κάθε έννοια αξιοκρατίας και δικαιοσύνης.

Καλούμε την ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να παρέμβουν άμεσα στη συντελούμενη παρανομία, προκηρύσσοντας άμεσα τις τυπικές κρίσεις για τη νοσηλευτική ιεραρχία, προκειμένου να επουλωθούν οι χαίνουσες πληγές στην αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων που ενώ συνεργάζονταν αρμονικά επί δεκαετίες, τώρα αναγκάζονται να επιλέξουν κομματικό μετερίζι για να επιβιώσουν.

Ο κομματισμός και η αναξιοκρατία, δεν μπορεί να έχουν θέση στη δημόσια διοίκηση, τουλάχιστον σύμφωνα με το πνεύμα που διέπει τις διακηρύξεις της παρούσας κυβέρνησης”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης