Στοιχεία για διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης

Επίσημα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ στα οποία αναγράφονται 23 ονόματα διοριζομένων, τα οποία είχαν δίπλα το όνομα του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, της συζύγου του ή του διευθυντή του γραφείου του, κατέθεσε στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Η λίστα με τους διορισμούς δόθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συζήτησε και απέρριψε το αίτημα του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Άδωνι Γεωργιάδη να κατηγορηθεί ο κ. Π. Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ως γνωστόν, πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι ο κ. Γεωργιάδης την εποχή που ήταν υπουργός Υγείας έστελνε εκείνος και η σύζυγός του «σημειώματα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ για διορισμούς «ημετέρων».

Ο φάκελος με τους διορισμούς Γεωργιάδη βρίσκεται εδώ και περίπου έναν χρόνο στη Δικαιοσύνη, όπως είπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο κ. Πολάκης, που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις καθυστερήσεις.

Όσον αφορά τη λίστα με τους 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που καταγράφονται στο έγγραφο:

Ένας (1) είχε δίπλα το όνομα της συζύγου του κ. Γεωργιάδη, Ευγενίας Μανωλίδου, πέντε (5) είχαν το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη και δεκαεπτά (17) του τότε συμβούλου του κ. Γιάννη Θεοδωράτου.

Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής απέρριψαν τη μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του Παύλου Πολάκη.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης