Α. Ξανθός: Εξεταστική επιτροπή για σκάνδαλα στην Υγεία

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για σκάνδαλα στην Υγεία προανήγγειλε μετά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, από το βήμα της Βουλής, κατά την ενημέρωση που έκανε σχετικά με τα πεπραγμένα της 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, στόχος είναι να διερευνηθούν οι πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες στον χώρο της υγείας, όπου κατά τις προηγούμενες κυβερνήσεις γινόταν «πάρτι» σε βάρος του δημοσίου χρήματος.

Ο υπουργός ανέφερε ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σταθεροποιείται και κάνει σιγά-σιγά βήματα βελτίωσης. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι ο τομέας αυτός έχει δομικά προβλήματα αδιαφάνειας, διαφθοράς και κατασπατάλησης.

Η εξεταστική επιτροπή θα αποδείξει τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες, αλλά και τις ευθύνες -πολιτικές ή ποινικές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη προσλήψεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι θα αξιοποιηθούν όλοι οι τρόποι για να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν θα έχουν αναλογία 1/3 μόνιμο προσωπικό και 2/3 με άλλη μορφή εργασιακής σχέσης, είτε με μπλοκάκια είτε μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα.

Δείτε επίσης