Σ. Μπερσίμης: 200 εκατ. όφελος από την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ το 2017

Στο τριετές πλάνο στο οποίο βασίστηκε η ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του πολίτη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης χθες στο συνέδριο «The Future of Healthcare in Greece».

Όπως εξήγησε ο κ. Μπερσίμης, μέσα από τη βελτίωση των οικονομικών του οργανισμού σε συνδυασμό με τον έλεγχο των δαπανών, ο ΕΟΠΥΥ, θέλει να πετύχει εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας, φαρμακευτική περίθαλψη, ιατροτεχνολογική καινοτομία αλλά και περιορισμό της προκλητής ζήτησης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι το 2016 τα οικονομικά του οργανισμού ήταν καλύτερα από το 2015 ενώ το 2017, μέχρι σήμερα, δείχνει καλύτερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

«Έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη, να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ κατά 35%, ενώ εκτιμάται ότι στο τέλος του 2017 θα υπάρξουν 200 εκατ. όφελος για τον Οργανισμό» δήλωσε ο κ Μπερσίμης.

Αναφερόμενος στις δράσεις εν εξελίξει του Οργανισμού, μίλησε για τη δημιουργία νέων συμβάσεων με τους παρόχους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ αυτή τη στιγμή παραμένει η έλλειψη προσωπικού καθώς μόλις 1.300 καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του Οργανισμού.

Σε ερώτηση που τέθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΦΕΕ αναφορικά με τον ορίζοντα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων του 2017, ο κ. Μπερσίμης τόνισε την πρόθεση για συνέπεια απέναντι στους προμηθευτές, ενώ υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στον έλεγχο των δαπανών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και τεχνολογία ανάλυσης εικόνας, ενώ έχουν κληθεί σε απολογία 500 γιατροί μέχρι σήμερα.

Δείτε επίσης