ΠΙΣ: Απαράδεκτη η εγκύκλιος του ΕΟΦ για τις επιστημονικές εκδηλώσεις των γιατρών με χορηγίες

Την πλήρη αντίθεσή του σχετικά με την εγκύκλιο του ΕΟΦ που περιορίζει σε 48 τις επιστημονικές εκδηλώσεις των γιατρών με χορηγίες, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

«Η εγκύκλιος του ΕΟΦ αφήνει ανοιχτά ζητήματα, τα οποία πριν φέρει στη δημοσιότητα έπρεπε να τα συζητήσει με τον ΠΙΣ», τονίζει ο ΠΙΣ και προσθέτει τα εξής:

Οι μέχρι σήμερα επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια κλπ. πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο με τις χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών και άλλων ιατρικών επιχειρήσεων.

Τη στιγμή που το κράτος δεν υποστηρίζει οικονομικά τις επιστημονικές εκδηλώσεις, ώστε ο γιατρός να ανανεώνει τις γνώσεις του και να συμμετέχει ενεργά στη δια βίου εκπαίδευση, είναι αδιανόητο να βάζουμε τέτοιους φραγμούς οι οποίοι βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση. Θα κινηθούμε με όποιον τρόπο νομίζουμε προσφορότερο, ακόμη και δικαστικά, εναντίον της απαράδεκτης αυτής εγκυκλίου.

Επιπλέον, ο ΠΙΣ υπογραμμίζει σχετικά με ανακοίνωση της ΕΝΟΣΥ – ΑΔΙΚ, για τη συζήτηση εντός του ΔΣ του ΠΙΣ και λήψη απόφασης που δεν έχει επικυρωθεί ακόμη, ενώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα υποθέσεις παλαιότερων διοικήσεων στις φορολογικές και δικαστικές αρχές (π.χ. μοριοδοτήσεις παλαιών χρόνων έως το 2009), ότι επιχειρείται μία απαράδεκτη συμπεριφορά η οποία προσβάλλει ανθρώπους που υπηρέτησαν στο παρελθόν στις διοικήσεις του ΠΙΣ, αλλά στρέφεται και σε βάρος άλλων εμπλεκομένων υπαλλήλων των οποίων οι υποθέσεις είναι σε εκκρεμότητα και καλεί όσους εμπλέκονται να ανακαλέσουν την ανακοίνωσή τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις, καθώς θα θεωρηθούν
υπεύθυνοι για προσβολή προσωπικότητας.

Δείτε επίσης