Ανδρέας Ξανθός: Στο τέλος του μήνα οι πρώτες ΤΟΜΥ στη Θεσσαλονίκη

Με γνώμονα τις αιτήσεις κυρίως ιατρικού προσωπικού στη Θεσσαλονίκη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά, ότι 15 με 20 από τις 25 ΤΟΜΥ, που έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσουν στην πόλη, μπορούν ίσως από τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα να τεθούν σε λειτουργία, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Σχετικά με τις υπόλοιπες ΤΟΜΥ, ο κ. Ξανθός πρόσθεσε ότι μια ασφαλής εκτίμηση για την έναρξη της λειτουργίας τους, θα υπάρξει προς το τέλος της βδομάδας αφού εκτιμηθούν οι προτιμήσεις στις δηλώσεις των γιατρών, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις προβλεπόμενες θέσεις.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε:

«Το σημαντικό είναι ότι με την προετοιμασία που έχουμε κάνει και με τη διαθεσιμότητα που έχει εκδηλωθεί από την πλευρά των γιατρών, θα κάνουμε ένα πρώτο στέρεο βήμα ανάπτυξης των νέων δομών.

Πιστεύουμε ότι όσο αυτές οι νέες δομές αρχίζουν να λειτουργούν, να παρέχουν υπηρεσίες οικογενειακής φροντίδας θα αρχίσει να βλέπει ο πολίτης ότι εξυπηρετείται καλύτερα, ότι μπορεί να συνταγογραφηθεί, να παρακολουθηθεί, να γίνουν εμβολιασμοί. Αυτές οι δομές να έχουν μια εξωστρέφεια, να κάνουν προγράμματα πρόληψης, να κάνουν σχολική υγιεινή κλπ.

Νομίζω ότι θα υπάρξει το μήνυμα και ότι θα ενισχυθεί το ενδιαφέρον και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε στους επόμενους μήνες να καλύψουμε πλήρως τον σχεδιασμό αυτών των οποίων έχουμε κάνει» .

Δείτε επίσης