Νέα μέθοδος HD-Lipoplasty: Λιποαναρρόφηση που τονίζει ένα γυμνασμένο σώμα

Του Αθανάσιου Χριστόπουλου, πλαστικού χειρουργού

Ένα νέο είδος λιποαναρρόφησης ήρθε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του άντρα και της γυναίκας που γυμνάζονται εντατικά και θέλουν το αποτέλεσμα να φαίνεται έντονα. Η High Definition Lipoplasty (ή αλλιώς λεγόμενη HD-Lipo ή 3D-Lipo) είναι ένα νέο είδος λιποαναρρόφησης που αποσκοπεί στο να τονίσει την εικόνα ενός καλογυμνασμένου σώματος.

Πως τονίζει το 6-pack η HD-Lipo

Πιο συχνά η HD-Lipo αφορά στην περιοχή της κοιλιάς με στόχο να δημιουργήσει το έντονο ανάγλυφο των κοιλιακών μυών, το γνωστό six-pack. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει τη λιποαναρρόφηση με τέτοιο τρόπο, ώστε το λίπος που θα αφαιρεθεί να είναι περισσότερο στις λεγόμενες «ραφές» μεταξύ των μυών, την ίδια στιγμή που «στρατηγικά» αφαιρεί λιγότερο λίπος στα σημεία που είναι ο κύριος όγκος των μυικών ινών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τονίζεται η διόγκωση του μυός, δημιουργώντας ένα «ανάγλυφο» που χαρακτηρίζει τους πολύ γυμνασμένους κοιλιακούς.

Η HD-Lipo δεν αφορά μόνο στην περιοχή της κοιλιάς. Βρίσκει εφαρμογή και σε άλλα σημεία του σώματος όπως οι βραχίονες, οι μηροί, η ράχη, οι μηροί, το στήθος κ.α. Στις περιπτώσεις που η σμίλευση αφορά μόνο μια περιοχή, τότε μιλάμε για 3D-lipoplasty, ενώ όταν ο πλαστικός χειρουργός σμιλεύει περισσότερες περιοχές περιμετρικά στο σώμα, τότε μιλάμε για 4D-lipoplasty.

LASER 3D-Lipo

Η 3D-HD-Lipo βρίσκει ιδανικό «σύμμαχο» τη LASER-Λιποαναρρόφηση (Laser Lipolysis). Με τη χρήση του LASER τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα. Τα πλεονεκτήματα της Laser-Lipolysis είναι σημαντικά σε τέτοιες περιπτώσεις που ο πλαστικός χειρουργός σμιλεύει ένα γυμνασμένο σώμα και πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε πολλές λεπτομέρειες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της HD-LaserLipolysis;

  1. Οι οπές που είναι αναγκαίες για να εισέλθει η οπτική ίνα είναι πολύ μικρές κι εξ αυτού ανεπαίσθητες. Η σωστή σμίλευση της κοιλιάς πρέπει να γίνει από αρκετά σημεία, τα οποία βρίσκονται στην μπροστινή πλευρά, προκειμένου να αφαιρεθεί το λίπος στην περιοχή των  τενόντιων ραφών. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους λιποαναρρόφησης, η LaserLipolysis έχει το πλεονέκτημα ότι ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί οπτική ίνα με ελάχιστο πάχος. Έτσι, οι οπές είναι πάρα πολύ μικρές και πρακτικά αόρατες.
  2. Mε τη Laser-Lipolysis επιτυγχάνεται και σύσφιγξη στο δέρμα. Σε περιπτώσεις που ο πλαστικός χειρουργός κάνει πολύ ριζική αφαίρεση του λίπους, τότε η σύσφιξη του δέρματος είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτό βελτιώνει ακόμη περισσότερο την εικόνα 3D που επιδιώκουμε.
  3. Mε τη σύσφιξη, που επιτυγχάνεται με τη Laser-Lipolysis σε σημεία που κάνουμε πολύ ριζική αφαίρεση λίπους, βελτιώνεται και η προσκόλληση του δέρματος στο μυικό τοίχωμα και γίνεται πιο σταθερή.
  4. Στη HD-Lipoplasty είναι ιδιαίτερης σημασίας η μεγάλη ακρίβεια αφαίρεσης του λίπους. Η Laser-Lipolysis έχει το πλεονέκτημα αυτό λόγω της οπτικής ίνα του laser. Έτσι ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να πραγματοποιήσει με μεγάλη λεπτομέρεια τη 3D-HD-Lipo και να επιτύχει ένα ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα.

Μετά την HD-LaserLipolysis

Τις επόμενες ημέρες μπορεί κανείς να επιστρέψει σε απλές καθημερινές δραστηριότητες ή σε εργασία γραφείου. Η χρήση κορσέ είναι απαραίτητη για τον πρώτο μήνα, έτσι ώστε να προσκολληθεί το δέρμα στη νέα του θέση.

Μετά από ένα περίπου μήνα, αρχίζει να «δείχνει» το αρχικό καλό αποτέλεσμα. Ο άντρας ή η γυναίκα μπορούν να εμφανιστούν ακόμα και στην παραλία χωρίς πρόβλημα. Για το τελικό αποτέλεσμα όμως θα απαιτηθεί  περίπου ένα εξάμηνο. Γι’ αυτό η ιδανικότερη περίοδος για να πραγματοποιηθεί η λιποαναρρόφηση είναι ο χειμώνας. Βέβαια, οποιαδήποτε εποχή κι αν γίνει, ο/η ενδιαφερόμενος/η θα δείξει το νέο, βελτιωμένο του σώμα ακόμα και μόλις ένα μήνα μετά την επέμβαση. Είναι όμως καλύτερα, εάν είναι εφικτό, να μην αφήσουμε για την τελευταία στιγμή τη HD-Lipo, έτσι ώστε να έχουμε το μέγιστο της βελτίωσης την περίοδο που θέλουμε να «εκθέσουμε» το σώμα μας.

Η HD-LaserLipoplasty ταιριάζει σε όλους;

Η HD-LaserLipoplasty δεν αποτελεί ένα υποκατάστατο της εκγύμνασης του σώματος. Η νέα αυτή μέθοδος απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που θέλουν να τονίσουν συγκεκριμένα σημεία στο γυμνασμένο σώμα τους αναδεικνύοντάς τα ακόμη περισσότερο.

Πρέπει να τονιστεί ότι η διαδικασία αυτή απευθύνεται και στα δύο φύλα, αλλά με κάποιες διαφορές καθώς το αντρικό καλογυμνασμένο σώμα διαφέρει από το γυναικείο καλογυμνασμένο σώμα λόγω κάποιας διαφορετικότητας στους μυς. Γι’ αυτό ο πλαστικός χειρουργός που θα επιλεγεί θα πρέπει να είναι πολύ καλός γνώστης των διαφορών αυτών έτσι ώστε να επιτύχει αρρενωπότητα στον άνδρα και θηλυκότητα στη γυναίκα αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το καλοσχηματισμένο σώμα τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την HD-Lipo μπορείτε να βρείτε στο εξειδικευμένο site για τη λιποαναρρόφηση: λιποαναρροφηση.gr

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος είναι διευθυντής του Κέντρου Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής & Laser «ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ»
email: anaplasis@a-a.gr

Δείτε επίσης