Τι θέλει η γυναίκα από τον άντρα ανάλογα με την ηλικίας της

Είναι γνωστό ότι καθώς ο άνδρας μεγαλώνει θέλει περίπου τα ίδια πράγματα από μια γυναίκα. Αλλά καθώς η γυναίκα μεγαλώνει θέλει διαφορετικά πράγματα από τον άνδρα.

Μια ενδιαφέρουσα ιντερνετική έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία αποκαλύπτει τι θέλει η γυναίκα από το σύντροφό της, ανάλογα με την ηλικία της.

Ηλικία 18-24. Οι νεαρές γυναίκες θέλουν έναν άνδρα που να είναι κυρίως αγαπητός στο περιβάλλον τους. Το 47% δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εγκρίνουν οι φίλες το έτερον ήμισυ. Οι γυναίκες θέλουν τους πιο δημοφιλής άνδρες της παρέας και συχνά ψάχνουν τον ιδανικό άνδρα όπως βέβαια τον φαντάζονται. Επίσης, θα προτιμήσουν έναν άνδρα σε καλή φυσική κατάσταση αλλά όχι κάποιον υπερβολικά γυμνασμένο. Γι’ αυτήν την ηλικία είναι πολύ σημαντικό ο άντρας να έχει τις ίδιες προτιμήσεις σε μουσική, ταινίες και βιβλία. Σε γενικές γραμμές, οι πολύ νεαρές γυναίκες δεν έχουν ακόμα μεγάλη αυτοπεποίθηση και έτσι κρίνουν με βάση αυτό που ονομάζουν οι ψυχολόγοι “προεπιλογή”, δηλαδή το τι πιστεύει το άμεσο περιβάλλον τους ή ακόμα και τα περιοδικά που διαβάζουν. Τα “κακά παιδιά” είναι δημοφιλή και οι γυναίκες έλκονται από τις “μαγκιές”.

Ηλικία 25-34. Στην ηλικιακή ομάδα των 25-34 τα γούστα των γυναικών έχουν κάπως αλλάξει και η ερωτική χημεία είναι πρώτη στη λίστα των επιθυμιών τους, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στάδιο της ζωής. Οι γυναίκες δίνουν προσοχή σε έναν μεγαλύτερο άνδρα, με το 73% να δηλώνει ότι προτιμά κάποιον που να είναι 5 χρόνια μεγαλύτερος. Σε αυτό το στάδιο, η γυναίκα ψάχνει έναν κοινωνικό άνδρα αποφεύγοντας τα «κακά παιδιά» καθώς αρχίζει να σκέφτεται το γάμο και την ηρεμία της. Πολλές φιλίες έχουν αλλάξει, η γυναίκα κάνει λιγότερο ομαδική ζωή, και δεν εξιδανικεύει τον άνδρα. Ορισμένες όμως μπορούν να μπουν σε μεγάλες περιπέτειες βάζοντας ως μοναδικό κριτήριο το στοιχείο της καλής ερωτικής ζωής που συχνά δεν καταλήγει σε γάμο χωρίς την ύπαρξη της πνευματικής επικοινωνίας.

Ηλικία 35-44. Το βασικότερο που θέλουν από έναν άνδρα οι γυναίκες αυτής της ηλικίας είναι η δέσμευση. Πρόκειται για μια κρίσιμη ηλικία καθώς η πιθανότητα απόκτησης παιδιών  μειώνεται δραστικά και η διάλυση ενός δεσμού έχει σημαντικό κόστος. Κάποιες έχουν ήδη χωρίσει ενώ άλλες οδεύουν προς αυτόν το δρόμο αναζητώντας κάτι καινούργιο. Αν έχουν ήδη παιδιά, θέλουν έναν άνδρα που να μπορεί να τις στηρίξει οικονομικά κάνοντας ένα δεύτερο γάμο. Εξακολουθούν να θέλουν έναν άντρα μεγαλύτερης ηλικίας γιατί θεωρούν ότι αυτό κάνει πιο στέρεα τη σχέση. Οι γυναίκες αυτής της ηλικίας είναι πιο απαιτητικές και δεν εμπιστεύονται εύκολα τους άνδρες καθώς έχουν προηγούμενες απογοητεύσεις.

Ηλικία 45-54. Η ασφάλεια είναι το βασικότερο μέλημα των γυναικών αυτής της ηλικίας, με το 95% να ψάχνει έναν σύντροφο που θα παρέχει ψυχική και οικονομική ασφάλεια. Η εύρεση ενός άνδρα με υψηλό εισόδημα είναι σημαντικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα και οι γυναίκες γίνονται λιγότερο επιλεκτικές στο ποιον διαλέγουν εμφανισιακά – η φαλάκρα δεν έχει μεγάλη σημασία. Επίσης, σε αυτήν την ηλικία, οι γυναίκες είναι πιο πιθανόν να αναζητήσουν έναν νεότερο άνδρα, με το 54% να δηλώνει πρόθυμο να συνάψει σχέσεις με έναν άνδρα κατά 5 χρόνια νεότερο. Αναζητούν και νεότερους άνδρες διότι η πιθανότητα μιας μόνιμης σχέσης έχει μειωθεί ενώ οι μεγαλύτεροι άνδρες δείχνουν ενδιαφέρον για γυναίκες μικρότερης ηλικίας.

Μετά τα 55. Μετά τα 55 οι γυναίκες θέλουν περισσότερο την πνευματική απόλαυση. Η νοημοσύνη, οι κοινές αξίες, το κοινό χιούμορ, η καλή συζήτηση και γενικότερα η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό.

Δείτε επίσης