Αποχή από το αλκοόλ 2 μέρες την εβδομάδα!

Σύμφωνα με τις τωρινές οδηγίες, οι άνδρες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα δύο ποτά που περιέχουν αλκοόλ ημερησίως και οι γυναίκες το ένα ποτό. Τώρα, η Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας της Βρετανικής Βουλής εξέδωσε ένα πόρισμα με οδηγίες και προτάσεις σε ό,τι αφορά την κατανάλωση του αλκοόλ. Μια από τις προτάσεις αναφέρει ότι όσοι καταναλώνουν αλκοόλ θα πρέπει να φροντίζουν να κάνουν αποχή από αυτό τουλάχιστον δύο μέρες την εβδομάδα.

Οι αρμόδιες Αρχές στη Μ. Βρετανία, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί ο αλκοολισμός,  εκδίδουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οδηγίες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ.

Εκτός από το «διάλειμμα» των δύο ημερών στην κατανάλωση αλκοόλ, το νέο πόρισμα αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει και αναθεώρηση των οδηγιών σε ό,τι αφορά την ποσότητα αλκοόλ που πρέπει να καταναλώνουν άνδρες και γυναίκες.

Οι ειδικοί προτείνουν να μειωθούν οι προτεινόμενες ποσότητες κατανάλωσης αλκοόλ σε άνδρες και γυναίκες αλλά και να υπάρξουν συγκεκριμένες οδηγίες για διάφορες κατηγορίες του πληθυσμού όπως οι ηλικιωμένοι. Το πόρισμα έτυχε θερμής υποδοχής από τους ειδικούς δημόσιας υγείας αλλά και τις οργανώσεις που ασχολούνται με τα θέματα αλκοολισμού.

Δείτε επίσης