Ο διάσημος μίμος Σλάβα Πολούνιν στην Αθήνα

Παντομίμα εν μέσω μιας “συγκλονιστικής” χιονοθύελλας, από τον Ρώσο μάστερ των κλόουν-κατά κόσμον Σλάβα Πολούνιν- θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο θέατρο Παλλάς, από την 1η έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Ο Σλάβα, ιδρυτής της «Ακαδημίας των Γελωτοποιών» -ο οποίος έρχεται στην Αθήνα για δεκαπέντε παραστάσεις- είναι ο εμπνευστής του φημισμένου SnowShow ενός από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά θεάματα του κόσμου.

«Αξίζουν οι διακοπές στη Νέα Υόρκη μόνο και μόνο γι’ αυτή την καταπληκτική παράσταση. Γιατί ο καθένας έχει το δικαίωμα ν’ απολαύσει, έστω μια φορά στη ζωή του, μια ανεπανάληπτη τέχνη άλλης διάστασης, μια τέχνη από άλλον πλανήτη» έγραψε η εφημερίδα «Guardian»για τη θρυλική παράσταση που παίζεται εδώ και 25 χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Τα τελευταία σαράντα χρόνια ο θρυλικός μίμος Σλάβα πηγαίνει από χώρα σε χώρα με τη συνεχώς αυξανόμενη ομάδα των «αυθεντικών γελωτοποιών» του.

Το Slava’s Snow Show αποτελεί σήμερα τη διασημότερη παράσταση μιμικής, μια και είναι ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, στηριγμένο σε μελωδίες, φωτισμούς, απίστευτα ευρήματα, εφέ και βέβαια στον “καλύτερο” θίασο του είδους, διεθνώς.

Με φόντο την Ανταρκτική και την κοινωνία των «μίμων – κλόουν – πιγκουίνων» στην οποία καταφεύγει ο Σλάβα εξελίσσεται μια μοναδική παράσταση, που το γλυκόπικρο χιούμορ της ακουμπάει τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Το σκηνικό ντύνεται στα λευκά, παίρνει τη μορφή ενός υπέροχου χειμωνιάτικου τοπίου, απ’ όπου δεν λείπει ούτε η προσομοίωση μιας αληθινής πολικής χιονοθύελλας.

«Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν μέσα στην αίθουσα, με αποκορύφωμα βέβαια την απίστευτα αληθοφανή χιονοθύελλα που αποτελεί το must της παράστασης, στην πραγματικότητα ζεσταίνουν αφάνταστα τις καρδιές των ανθρώπων», περιγράφουν οι διοργανωτές της παράστασης, που εγγυώνται ότι το σόου θα το λατρέψουν τα παιδιά, τα οποία θα παίζουν με το χιόνι, και θα το απολαύσουν οι ενήλικες, που θα δουν κι αυτοί επιτέλους μια άσπρη μέρα!

Ο Πολούνιν και η “οικογένεια” του έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην επέκταση της τέχνης των γελωτοποιών μέσω της αδιάκοπης και «παιχνιδιάρικης» εξάσκησης τους. Ο ίδιος και ο θίασος των γελωτοποιών του έχουν καταφέρει να αγγίξουν την καρδιά εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο.

Βιβλία, ταινίες, εκθέσεις έχουν αφιερωθεί στον Πολούνιν ενώ ένα δημιουργικό εργαστήριο και θέατρο με το όνομα Moulin Jaune (Κίτρινος Μύλος) έχει ανεγερθεί στη Γαλλία. Το θέατρο συμβάλει ενεργά στη διάδοση της τέχνης του Σλάβα πέρα από τα όρια της σκηνής και «ανοίγει» το μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της Ακαδημίας των Γελωτοποιών.

Τέσσερις χιλιάδες παραστάσεις και περισσότεροι από τρία εκατομμύρια θεατές έχουν παρακολουθήσει τα σόου του Πολούνιν ενώ μαζί με τον εκάστοτε θίασο του έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 χώρες και 120 πόλεις.

Γεννημένος στην πόλη Νοβοσίλ στη Ρωσία, ο Πολούνιν, γιος πωλητή έδειξε από νωρίς το ταλέντο του παριστάνοντας τον Τσάρλι Τσάπλιν στο θέατρο του σχολείου του. Εξαιτίας της κακής άρθρωσης του δεν κατάφερε να γίνει δεκτός στη σχολή Θεάτρου, παρακολούθησε τη σχολή μηχανικών και αργότερα αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Σοβιετικής Κουλτούρας του Λένιγκραντ, όπου αργότερα δίδαξε.

Τιμές εισιτηρίων κυμαίνονται από 30 έως και 70 ευρώ.

Δείτε επίσης