Χανιά: Σεμινάρια για τη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών

Αρχίζει αύριο στις 6 το απόγευμα στην δημοτική πινακοθήκη Χανίων, το επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, με θέμα «Πρόληψη: Πρόταση Ζωής», το οποίο διοργανώνει ο δήμος Χανίων, στο πλαίσιο μίας συνολικής στρατηγικής αντίληψης για την προώθηση πολιτικών στον τομέα της υγείας, με επίκεντρο την πρόληψη και προαγωγή της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια για τη σωματική και ψυχική υγεία, τα οποία θα διεξάγονται στο χώρο της δημοτικής πινακοθήκης, κάθε Παρασκευή 6- 8 μ.μ, έως τις 6 Απριλίου.

«Η έννοια της πρόληψης, έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των περισσοτέρων με τις διαγνωστικές εξετάσεις, το γνωστό τσεκ- απ. Σημαντική όμως παράμετρος, που συνήθως παραγνωρίζεται, είναι η ενημέρωση επί των κινδύνων που απειλούν την υγεία μας και η υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών. Κάτι όμως που δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί συστηματική προσπάθεια και συχνά βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες» επισήμανε παρουσιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία του δήμου, ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης που πρόσθεσε.

«Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Χανίων, στους σχεδιασμούς του για την προώθηση πολιτικών στον τομέα της υγείας με επίκεντρο την πρόληψη και προαγωγή της, προβλέπει ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των πολιτών».

Σκοπός της προσπάθειας, τόνισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Χρυσούλα Χατζηδάκη είναι, «να υιοθετήσουμε σε ετήσια βάση ανάλογα προγράμματα αγωγής υγείας με ποικίλη θεματολογία, αναπτύσσοντας παράλληλα μορφές συνεργασίες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο που θα καταστήσουν αποτελεσματική την κοινωνική δράση για τη δημόσια υγεία».

Οι συμμετοχές των πολιτών στα συγκεκριμένα σεμινάρια ξεπερνούν τις 150.

Δείτε επίσης