Συνελήφθη ο ιδρυτής της «PIP»

Ο ιδρυτής της εταιρείας επικίνδυνων εμφυτευμάτων στήθους «PIP» Ζαν-Κλοντ Μας, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή Βαρ της νότιας Γαλλία και κρατείται, καθώς χιλιάδες γυναίκες από διάφορες χώρες έχουν κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας του.

«Ο Ζαν-Κλοντ Μας συνελήφθη στην κατοικία της συντρόφου του στο Σι-Φουρ και ετέθη υπό κράτηση» διευκρίνισε η αστυνομική  πηγή.

Εναντίον του Μας έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ.

Ενα συμπλήρωμα για καύσιμα, περιλαμβανόταν στη γέλη των ελαττωματικών εμφυτευμάτων στήθους της γαλλικής εταιρείας PIP, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο ενός υγειονομικού σκανδάλου που έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.

Τα εν λόγω εμφυτεύματα φέρεται ότι περιείχαν ένα μείγμα προϊόντων που είχαν παραγγελθεί από μεγάλους ομίλους βιομηχανικής χημείας και ουδέποτε είχαν ελεγχθεί κλινικά όσον αφορά το κατά πόσον είναι βλαβερά για τον οργανισμό.

Ανάμεσά τους ήταν ένα συμπλήρωμα για καύσιμα, το baysilone, καθώς και το silopren και το rhodorsil, που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία του καουτσούκ.

Η γαλλική εταιρεία Poly Implant Prothese έκλεισε τον περασμένο χρόνο, έως τότε χιλιάδες γυναίκες είχαν προχωρήσει στην αφαίρεση των εμφυτευμάτων λόγω της ασυνήθιστα υψηλής συχνότητας ρήξης και διαρροής.

Πριν από μερικές εβδομάδες τα εμφυτεύματα συνδέθηκαν με κρούσματα καρκίνου του στήθους.

Το σκάνδαλο απέκτησε παγκόσμιες διαστάσεις όταν έγινε γνωστό ότι η ΡΙΡ έκανε εξαγωγές εμφυτευμάτων σε τουλάχιστον 65 χώρες.

Δείτε επίσης