Νέες δραστηριότητες στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Φεβρουαρίου, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου παρουσιάζει τη συναρπαστική και εκρηκτική πλευρά της Χημείας μέσα από την επίδειξη πειραμάτων. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα δικά τους πειράματα και να πάρουν μια γεύση από τη ζωή σε ένα εργαστήριο Βιοχημείας.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* Ώρα 13.30 έως 14:10- Επίδειξη πειραμάτων (προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες): Πρωταγωνιστής της επίδειξης πειραμάτων θα είναι ένα από τα πιο απλά μόρια στον πλανήτη μας, το νερό.

* Ώρα 15:00 έως 16:00- Στο Εργαστήριο Βιοχημείας (προτείνεται για παιδιά άνω των επτά ετών και ενήλικες): Φορώντας ποδιές εργαστηρίου και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι μια σειρά από πειράματα και να εξετάσουν βιοχημικές αντιδράσεις που προκαλούνται από συγκεκριμένα συστατικά. Μεταξύ άλλων θα ανιχνεύσουν το άμυλο, ουσία η οποία περιέχεται σε πολλά φυτικά προϊόντα. Επίσης θα πειραματιστούν με τα ένζυμα, ειδικές πρωτεΐνες που βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά και λειτουργούν ως καταλύτες στις χημικές αντιδράσεις κατά τον μεταβολισμό των οργανισμών.

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, όμως σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν επιθυμεί κανείς να συνδυάσει επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση και παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μπορεί να προμηθευτεί το συνδυαστικό εισιτήριο από τα ταμεία του Ιδρύματος Ευγενίδου ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου: http://www.eugenfound.edu.gr.

Δείτε επίσης