Τα δάχτυλα των ανδρών δείχνουν την αρρενωπότητά τους

Το μήκος των δαχτύλων των ανδρών αποτελεί ένδειξη αρρενωπότητας και κυριαρχίας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους, σύμφωνα με έρευνα Αυστριακών επιστημόνων.  Προηγούμενες έρευνες εντόπισαν τη σχέση ανάμεσα στην αναλογία του δείκτη και του παράμεσου και τα αρρενωπά χαρακτηριστικά στους ενήλικες άνδρες. “Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η σχέση υφίσταται ήδη και πριν από την εφηβεία”, εξηγεί η Κατρίν Σέφερ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο της Βιένης και επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου, που υποδηλώνουν αρρενωπότητα και κυριαρχία, υφίστανται από τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός άνδρα.

Αυτό θα μπορούσε να έχει κοινωνικό αντίκτυπο καθώς τα αγόρια με αρρενωπό πρόσωπο μπορεί να χαρακτηρίζονται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με εκείνα που έχουν πιο λεπτά χαρακτηριστικά.

Ύστερα από μελέτη των δακτύλων και των προσώπων αγοριών, ηλικίας 4 με 11 ετών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο μακρύτερος είναι ο παράμεσος σε σχέση με τον δείκτη, “τόσο μικρότερο και στενότερο είναι το μέτωπο και πυκνότερα τα φρύδια, όσο φαρδύτερη και κοντύτερη είναι η μύτη τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόσωπο” — αρρενωπά χαρακτηριστικά.

Προηγούμενες μελέτες διαπίστωσαν ότι η αναλογία δείκτη-παράμεσου εξαρτάται από τα επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνη, στην οποία εκτίθενται τα βρέφη κατά τη διάρκεια της κύησης.

Δείτε επίσης