Καρναβάλι Μοσχάτου 2012: Χωρίς παρέλαση

Μετά από 23 χρόνια, η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού του Μοσχάτου δεν θα πραγματοποιηθεί. Από τη δεκαετία του 1990, το Καρναβάλι του Μοσχάτου αναδείχθηκε σε σημαντικό θεσμό του λεκανοπεδίου. Εδώ παρήλαυναν κάθε χρόνο εντυπωσιακά άρματα, Βραζιλιάνες που λικνιζόντουσαν στους ρυθμούς της Σάμπα, μικροί και μεγάλοι μασκαράδες αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες που έδιναν μια ιδιαίτερη νότα στο γεγονός. Όλα αυτά χαθήκανε μαζί με την οικονομική κρίση και η γνωστή παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, ενώ οι εκδηλώσεις θα περιοριστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα, αφού επίσημα η καρναβαλική περίοδος για το Μοσχάτο – Ταύρο θα ξεκινήσει την Τσικνοπέμπτη και θα τελειώσει την καθαρά Δευτέρα, με κούλουμα στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο αλλά και στην Παραλία του Μοσχάτου.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν για τους μικρούς μας φίλους στο γνωστό σε όλους Athens Heart, το Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά και το Αμφιθέατρο Ντεμπονέρας όπου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα της πόλης.

Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού όμως πιστό στις παραδόσεις και αφοσιωμένο εδώ και χρόνια στο Καρναβάλι, θα πραγματοποιήσει μία μικρή παρέλαση στην λεωφόρο Μακρυγιάννη αυτήν την Κυριακή 19/02 και ζητάει και την βοήθεια όλων όσων θα ήθελαν να ζήσουν έστω και για λίγο, το άρωμα της παρέλασης.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να κλείσουν ένα κομμάτι της Μακρυγιάννη πιθανότατα στο ύψος της πλατείας Μεταμόρφωσης όπου θα χορέψουν μαζί με το Κυνήγι κι όσοι πιστοί προσέλθουν.

Δείτε επίσης