«Έξι γυναίκες, έξι φωνές» στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της ΕΕ (EUNIC) Ελλάδος, με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Ινστιτούτου, του Σπιτιού της Κύπρου, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στις 7.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα) η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «6 γυναίκες, 6 φωνές».

Έξι γυναίκες συγγραφείς, η Βανέσσα Γκέμπι από τη Βρετανία, η Ρέα Γαλανάκη από την Ελλάδα, η Μάρτα Πεσαροδόνα από την Ισπανία, η Ντάτσια Μαραΐνι από την Ιταλία, η Ρήνα Κατσελλή από την Κύπρο και η Ανέττε Μάτσον από τη Νορβηγία, κλήθηκαν να καταγράψουν τις δικές τους εμπειρίες, βιώματα και ιδέες πάνω στο θέμα της ισότητας των φύλων μέσα από τη ματιά μιας γυναίκας συγγραφέως από κάθε χώρα.

Τα έξι ενδιαφέροντα διηγήματα που προέκυψαν από αυτή τη συνεργασία περιλαμβάνονται στην έκδοση που παρουσιάζεται την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν η Βανέσσα Γκέμπι, η Ρέα Γαλανάκη, η Μάρτα Πεσαροδόνα και η Ανέττε Μάτσον.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου και θα προλογίσει η Μαρία Στρατηγάκη, γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων. Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά και αντίστροφα. Το βιβλίο θα μοιραστεί δωρεάν σε όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση και στη συνέχεια θα διατίθεται από τους διοργανωτές.

Δείτε επίσης