Με τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, καλοκαίρι στο Εθνικό Θέατρο

Την σπαρταριστή κωμωδία του Αριστοφάνη, «Νεφέλες», σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ο Νίκος Μαστοράκης σε δική του διασκευή, στις 13 και 14 Ιουλίου, για λογαριασμό του Εθνικού θεάτρου.

Στην παράσταση- που μετά την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο θα κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα- συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι : Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Ψαρράς, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τάνια Τρύπη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Θάνος Τοκάκης και Μιχάλης Οικονόμου. Τη μουσική επιμελείται ο Σταύρος Γασπαράτος, την κίνηση ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Νίκος Μαστοράκης.

Η παράσταση «Τρωίλος και Χρυσηίδα» που είχε προγραμματιστεί για τη θεατρική περίοδο 2011 – 2012, ματαιώνεται λόγω προβλήματος υγείας του σκηνοθέτη Όσκαρας Κορσουνόβας. Το Εθνικό Θέατρο θα διερευνήσει τη δυνατότητα παρουσίασης της παράστασης τη θεατρική περίοδο 2012 – 2013 εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος και χρόνος.

Σε ό,τι αφορά τις παραστάσεις του Εθνικού «Η αυλή των θαυμάτων» και «Του Κουτρούλη ο γάμος» συνεχίζονται κανονικά στην Κεντρική Σκηνή, ενώ η παράσταση του έργου «Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Δείτε επίσης