Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας, υπό την αιγίδα του StartupGreece

Σεμινάριο – Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας οργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και η projectyou, υπό την Αιγίδα του StartUpGreece, με στόχο να προσφέρουν πρακτικές γνώσεις και εμπειρίες σε όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.

Το Σεμινάριο-Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου 2012, 9:30-17:30 και στις 18 Μαρτίου 2012, 9:30-17:30 στο δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι και θα διαρκέσει 16 ώρες.

Οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που θα προκύψουν από το εργαστήριο θα επιβραβευτούν οικονομικά και θα υποστηριχτούν στην υλοποίησή τους.

Απευθύνεται σε αποφοίτους που σχεδιάζουν τώρα την επαγγελματική τους καριέρα, σε στελέχη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που απώλεσαν την εργασία τους και επαγγελματίες που θέλουν να αναπροσανατολίσουν τη δράση τους.

Οι εκπαιδευόμενοι θα εξοπλιστούν, μέσω εισηγήσεων και ομαδικών εργασιών, με γνώσεις και εμπειρίες όσον αφορά πώς να:

– Ανακαλύπτουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες οξύνοντας με ασκήσεις τη δημιουργική καινοτομική τους σκέψη

– Εξετάζουν και αξιολογούν τις επιχειρηματικές ιδέες από διάφορες σκοπιές ώστε να επιλέξουν τη βέλτιστη και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά της (Business Plan)

– Υλοποιούν βήμα-βήμα την επιχειρηματική ιδέα (startup)

– Επιλέγουν και στήνουν την κατάλληλη εμπορικά και φοροτεχνικά εταιρεία

– Οργανώνουν και διοικούν αποτελεσματικά τη νέα επιχείρηση

– Αξιοποιούν πηγές χρηματοδότησης, ευρωπαϊκά προγράμματα κλπ.

Εισηγητές θα είναι:

– Bασίλης Κέφης, Καθηγητής Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου

– Κώστας Θεοφανίδης, τ. Διευθυντής Πολυεθνικών Εταιρειών, Πρόεδρος ΠΣΣΑΜΕΕ, Εισηγητής Σεμιναρίων

– Διευθυντικά στελέχη εταιρειών και νέοι επιχειρηματίες

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 12/03/2012 στο fax 210 6445175 ή με e-mail στο s.theofanidou@mail.ahk-germany.de.

Δείτε επίσης