Φρούτα και λαχανικά κάνουν χρυσαφένιο δέρμα!

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου St Andrews της Σκοτίας διαπίστωσαν ότι οι κίτρινες και κόκκινες χρωστικές ουσίες που υπάρχουν σε φρούτα και λαχανικά όπως π.χ. τα καρότα, οι τομάτες, τα πορτοκάλια και τα μάνγκο, μπορούν να αλλάξουν την απόχρωση του δέρματος, κατά την απορρόφηση τους από τα λιποκύτταρα. Προς μεγάλη τους έκπληξη οι ερευνητές είδαν ότι η κατανάλωση δύο επιπλέον μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα για 6 εβδομάδες ήταν αρκετή να χαρίσει στο δέρμα των εθελοντών μια χρυσαφένια λάμψη.

Περαιτέρω έρευνα μάλιστα έδειξε ότι τα άτομα που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών αξιολογούνταν από άλλους ως πιο ελκυστικά, συγκριτικά με άτομα που κατανάλωναν μικρές ποσότητες. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ανθρώπινη ματαιοδοξία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει τον κόσμο στον δρόμο της υγιεινής διατροφής. «Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι πρέπει να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά, ωστόσο δεν διαθέτουμε επαρκή κίνητρα προκειμένου να υιοθετήσουμε και να ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Ρος Γουάιτχεντ.

«Ελπίζουμε ότι υπογραμμίζοντας τα ταχύτατα οφέλη που χαρίζει η υγιεινή διατροφή στην εμφάνισή μας, θα βοηθήσουμε τον κόσμο ώστε να αρχίσει να τρέφεται πιο υγιεινά. Το να γνωρίζουμε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε πιο γοητευτικοί, ίσως είναι πιο πειστικό σε σχέση με την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή στη μετέπειτα ζωή μας θα διαπιστώσουμε τα ευεργετικά για την υγεία μας οφέλη της υγιεινής διατροφής» καταλήγει ο ειδικός.

Δείτε επίσης