Δακτύλιος ποδηλατοδρόμων δημιουργείται στην Κομοτηνή

Τη δημιουργία δακτυλίου ποδηλατοδρόμων στην Κομοτηνή και την αποκατάσταση χειμάρρου στον οικισμό Κάλχα ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007 -2013», ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.

Ο δακτύλιος ποδηλατοδρόμων, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλήφθηκε στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Κομοτηνής και περιλαμβάνει τις οδούς Ορφέως, Γ. Κακουλίδη, Στ. Κυριακίδη, Ν. Ζωίδη, Απ. Σούζου στην πόλη της Κομοτηνής.

Θα υπάρξουν εργασίες αλλαγής των πεζοδρομίων με ειδικές προειδοποιητικές σημάνσεις και φωτισμούς για την ασφαλή κίνηση των ποδηλάτων αλλά και των πεζών στους νέους οριοθετημένους διαδρόμους. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Κομοτηνής.

Σε ότι αφορά το ρέμα στον οικισμό Κάλχα, προβλέπεται διαμόρφωση τμημάτων των πρανών, με την κατασκευή προστατευτικού τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το έργο συμπεριλήφθηκε στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης. Επίσης θα κατασκευασθεί δρόμος, πεζοδρόμια, δίκτυο αγωγού ομβρίων και φρεάτια υδροσυλλογής, δίκτυο φωτισμού στο δυτικό τμήμα του ρέματος που διέρχεται μέσα από τον οικισμό, καθώς και στο ανατολικό τμήμα από τη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Kαρυδιάς – Κάλχαντα έως την είσοδο του οικισμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,37 εκατομμύρια ευρώ και δικαιούχος είναι ο Δήμος Κομοτηνής.

Δείτε επίσης