Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ την Τετάρτη 28-3-2012

Στάση εργασίας σε ορισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) για πάνω από 4 ώρες την Τετάρτη 28-3-2012 θα γίνει στην Αθήνα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της διοίκησης, όπως αναφέρουν, στο θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, εξήγγειλαν για αύριο προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι μισή ώρα πριν, τα μέσα αυτά θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά στα αμαξοστάσια, ενώ η πλήρης ομαλοποίηση των δρομολογίων τους αναμένεται μετά τις 15:30.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά μέσα καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ότι επιχειρεί να καταργήσει όλο το θεσμικό πλαίσιο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να απαξιώσει και να υποβαθμίσει εκτός από τους υπαλλήλους και το παραγόμενο συγκοινωνιακό προϊόν.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η μείωση του μεταφορικού έργου, η αύξηση του εισιτηρίου, η εισιτηριοδιαφυγή, οι μετατάξεις και οι απολύσεις, δεν παραπέμπουν σε αναδιάρθρωση των εταιρειών προς όφελος του πολίτη.

Δείτε επίσης