Δεύτερο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

Σε μία «ποικιλόμορφη γιορτή των τεχνών» μετατρέπεται φέτος το 2ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών, «Τα 12 Κουπέ» στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας- Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Μετά την περσινή του επιτυχία, το φεστιβάλ επεκτείνεται φέτος χρονικά και ποσοτικά και πραγματοποιείται από τις 10 έως και τις 27 Μαΐου όχι μόνο στα «ιδιωτικά» κουπέ του Νέου Βαγονιού, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα βαγόνια του Τρένου-Θεάτρου και στην Αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ.

Θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, video εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκειά του, από νεοσύστατες καλλιτεχνικές ομάδες ηθοποιών, χορευτών, μουσικών, εικαστικών και video performers.

Το Φεστιβάλ ανοίγει αυλαία με τη χορευτική- οπερατική performance «Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών» σε σκηνοθεσία– σκηνογραφία- χορογραφία της Ίλιας Κόντου (για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 10, 11, 12 και 13 Μαΐου στις 9.30 μ.μ.).

Το έργο εμπνευσμένο από το μοναδικό μπαλέτο των Κουρτ Βάιλ και Μπέρτολτ Μπρεχτ «Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών» χαρακτηρίζεται ως υβριδικό επειδή συνδυάζει μουσική, τραγούδι, θέατρο μέσα σε μία συνεχόμενη χορογραφία και ερμηνεύεται από τριάντα νέους καλλιτέχνες (12μελή ορχήστρα, 5 λυρικούς τραγουδιστές, 8 χορευτές και 5 ηθοποιούς).

Πρόκειται για μία μινιατούρα εξπρεσιονιστικού «stationendrama», δηλαδή δράμα σε «σταθμούς», με δομή επικού θεάτρου, το οποίο βρίσκει τον ιδανικό του χώρο στο Τρένο στο Ρουφ καθώς η δράση του εκτυλίσσεται σε όλα τα βαγόνια και στον υπαίθριο χώρο της Αμαξοστοιχίας.

Αμέσως μετά, από τις 17 έως και τις 27 Μαΐου νεοσύστατες καλλιτεχνικές ομάδες δημιουργούν τα δικά τους πρωτοποριακά καλλιτεχνικά projects σ’ ένα διαφορετικό σε είδος, ύφος και θεματολογία κυλιόμενο πρόγραμμα 4 ωρών.

Οι θεατές μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν τις διαφορετικές performances ή να απολαύσουν το ποτό τους παρακολουθώντας μουσικοθεατρικά δρώμενα, τα οποία θα εκτυλίσσονται παράλληλα με τις παραστάσεις, στην Αποβάθρα του σταθμού.

Η τιμή των εισιτηρίων για την παράσταση «Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών» είναι στα 12 ευρώ.

Για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ ο κάθε θεατής, αν επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει ό,τι ποσό θέλει, ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα.

Δείτε επίσης