Ο Χουάν Κάρλος Κάσερες για μία συναυλία στην Αθήνα

Στο ρυθμικό ταξίδι του τάνγκο, προσκαλεί ο δημοφιλής καλλιτέχνης Χουάν Κάρλος Κάσερες, το κοινό της Αθήνας, σε μία μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 5 Μαΐου στη μουσική σκηνή του Gazarte, στο Γκάζι.

Με δύο ακόμα μουσικούς συνοδοιπόρους, περιοδεύει σε όλο τον κόσμο ως Tango Negro Trio (Τάνγκο Νέγκρο Τρίο) πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στον χρόνο, με σκοπό να ανακαλύψει το κοινό τις ισχυρές μουσικές ρίζες του τάνγκο.

Με την βαριά- ξεχωριστή φωνή του ο Χουάν Κάρλος Κάσερες, τραγουδά για την καθημερινή ζωή στο Μπούενος Άιρες, την νοσταλγία για την πατρίδα, την εξορία και τις πληγές του χρόνου δημιουργώντας έτσι ένα ενδιαφέρον χάρτη μουσικο-ιστορικών διασυνδέσεων καταγράφοντας ταυτόχρονα την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Ο αποκαλούμενος και Paolo Conte της Νοτίου Αμερικής, γεννήθηκε στο Μπούενος Άιρες το 1936 και έζησε στο Παρίσι από το 1968. Τραγουδιστής, πιανίστας, συνθέτης, ζωγράφος, είναι ένας από τους ελάχιστους μουσικούς που έχει κάνει έρευνα για τις μαύρες ρίζες του τάνγκο και της πολύπλοκης σχέσης του με τους αφρικανικούς και λατινικούς ήχους και ρυθμούς. Ήταν ο πρώτος πρεσβευτής της τζαζ στην χώρα του τάνγκο και στην συνέχεια μετέφερε τον ήχο του σε όλη την Ευρώπη.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 έως 25 €.

Δείτε επίσης