Ο Nicola Piovani στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Nicola Piovani, βραβευμένος με Oscar μουσικής για την ταινία “H Ζωή είναι Ωραία”, θα παρουσιάσει στην Αθήνα μερικά από τα πιο γνωστά έργα του για τον κινηματογράφο διευθύνοντας την 50μελή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται στη γιγαντοοθόνη του Μεγάρου πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες αυτές.

Είναι η πρώτη φορά που ο συνθέτης παρουσιάζει στην Ελλάδα έργο του με συμφωνική ορχήστρα και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν σε μερικές από τις σημαντικότερες συνεργασίες του, όπως αυτές με τον Φεντερίκο Φελίνι και τους αδελφούς Ταβιάνι.

Ο Nicola Piovani γεννήθηκε στη Ρώμη το 1946. Είναι ευρύτερα γνωστός από τη μουσική του για πολλές κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικά έργα. Εκτός από μουσική για ταινίες και θέατρο, ο Piovani έχει γράψει συναυλιακή και συμφωνική μουσική, καθώς και μουσική δωματίου. Μέχρι στιγμής έχει συνθέσει μουσική για πάνω από 130 ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Περικλή Χούρσογλου “Ο κύριος με τα γκρι”.

Αφεθείτε στη μαγεία της μουσικής του βραβευμένου με Όσκαρ

NICOLA PIOVANI
την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2012 στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
και ανακαλύψτε ότι… “Η Ζωή είναι Ωραία”!

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Special Guest: ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

Α’ μέρος (50 min)
● KAOS  ● THE NIGHT OF THE SHOOTING STARS  ●  GOOD MORNING
BABΙLONIA

B’ μέρος (50 min)
● LA VITA E BELLA (Η Ζωή είναι Ωραία)  ●  LA VOCE DELLA LUNA
● GINGER E FRED

Εισιτήρια θα πωλούνται από τις 25 Απριλίου στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
(Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη) και στο εκδοτήριο του Μεγάρου, Ομήρου 8 Αθήνα.
Τηλ. 210 7282000 & 210 7282333

Τιμές εισιτηρίων: 35€, 45€, 55€, φοιτητικό 25€, VIP 90€(περιλαμβάνει κοκτέιλ στο τέλος της συναυλίας παρουσία του συνθέτη)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 216 9001633    www.onevoiceconcerts.com

Δείτε επίσης