Ένας στους 20 Αμερικανούς κάνει σολάριουμ

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, το 5,6% του συνολικού πληθυσμού πήγε σε σολάριουμ τυς τελευταίους δώδεκα μήνες.

Τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε λευκές γυναίκες, μεταξύ 18-25 ετών. Συγκεκριμένα, τρεις στις δέκα λευκές γυναίκες ηλικίας 18-25 ετών πήγαν σε σολάριουμ τους τελευταίους δώδεκα μήνες – 31,8% μεταξύ 18-21 ετών και 29,6% μεταξύ 22-25 ετών.

Από τους λευκούς ενήλικες που δήλωσαν πως πήγαν σε σολάριουμ, το 57,7% των γυναικών και το 40% των αντρών δήλωσαν πως πήγαν σε σολάριουμ δέκα ή περισσότερες φορές.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισήμως θεωρεί τις συσκευές τεχνητού μαυρίσματος με υπεριώδη ακτινοβολία UV να είναι μια από τις αιτίες καρκίνου στον άνθρωπο. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, φυσική ή μη, είναι ο πιο γνωστός παράγοντας καρκίνου του δέρματος που μπορεί να αποφευχθεί.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ετησίως, ο καρκίνος του δέρματος εκτιμάται ότι κοστίζει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη θεραπεία και 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένη παραγωγικότητα.

Τα συμπεράσματα είναι το αποτέλεσμα έρευνας σε 25.233 ενήλικες, από τους οποίους απάντησε το 60,8%.

Δείτε επίσης