Θεσσαλονίκη: «Φτου και Βγαίνω», γιορτή καλλιτεχνικής δημιουργίας

Ολοήμερη Γιορτή Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, με τίτλο «Φτου και Βγαίνω», για παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, και τους γονείς του, διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία ομάδων πολιτών, που ασχολούνται με τα παιδιά της πόλης, και όχι μόνο.

Το συντονισμό των ομάδων «Block 33», «Dynamo Project», «Εξώστης», «Μαρμελάδα project», «Mammy Cool», «Λαλα land» και «Το Παραμικρό», έχει αναλάβει η ομάδα «Παιδιά Εν Δράσει». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Θεσσαλονίκης, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά και τους γονείς τους να παίξουν μαζί, να διασκεδάσουν και να χαρούν μία διαφορετική Κυριακή στην πόλη», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ, η υπεύθυνη επικοινωνίας της εκδήλωσης, Τάνια Χατζηιωάννου. «Να έρθουν σε επαφή με τις Τέχνες, με αθλητικές δραστηριότητες εναλλακτικού χαρακτήρα, αλλά και δραστηριότητες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, ευαισθητοποιούν, αναπτύσσουν την κοινωνικότητα και τη δημιουργία, ενώ διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους».

Τα παιδιά και οι γονείς, που έχουν προσέλθει στις εκδηλώσεις από τις 11 το πρωί, δείχνουν ενθουσιασμένοι με το πολυχώρο πολιτισμού «Block 33», που έχει μεταμορφωθεί στο πιο διασκεδαστικό, δημιουργικό, γεμάτο εκπλήξεις σημείο της πόλης, σύμφωνα με την κα Χατζηιωάννου.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή δημιουργίας, διασκέδασης και διάδρασης παιδιών και γονιών, έχουν στηθεί εργαστήρια κηπουρικής, τσίρκο, ΒΜΧ, longboard, μουσικής παραγωγής, ζαχαροπλαστικής, κεραμικής, κατασκευές από επανάχρηση υλικών, δραστηριότητες ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας, ψυχαγωγικές παραστάσεις και πολλά παιχνίδια.

Το Φεστιβάλ «Φτου και Βγαίνω» θα κορυφωθεί στις οκτώ το βράδυ με τη μουσική παράσταση του Δημήτρη Μπασλάμ, «Ράδιο Ζουμπάμπαλι».

Δείτε επίσης