12ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη Νέα Σμύρνη

Η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Καραγκιόζη που φιλοξενεί ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, άνοιξε χθες και θα κλείσει στις 27 Μαΐου.

Μία σειρά παραστάσεων, σε καθημερινή βάση, παρουσιάζουν μοναδικές στιγμές από το κατ’ εξοχήν λαϊκό θέατρο της Ελλάδας, προσφέροντας άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Γνωστοί καραγκιοζοπαίχτες δίνουν το «παρών», όπως οι: Μίμης Μάνος, Μανώλης Λαουτάρης, Γιώργος Μπαλαμπάνης, Νίκος Θεοδωρόπουλος, Ιάσων Μελισσινός, Αλέξανδρος Μελισσινός και Κώστας Καμαριάρης. Τις παραστάσεις συνοδεύει πολυμελή ορχήστρα.

«Το φεστιβάλ του Καραγκιόζη έχει γίνει θεσμός για το δήμο μας και έχει καθιερωθεί ως το λίκνο του πολιτιστικού μας προγράμματος για τους μικρούς μας φίλους. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσουμε σε όλους, μικρούς και μεγάλους, την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αλλά κυρίως να διδαχθούν από τις αξίες του πολιτισμού μας και της ιστορίας μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

«Πέραν του ψυχαγωγικού του χαρακτήρα, το θέατρο σκιών του Καραγκιόζη αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για βαθύτερη γνωριμία της λαϊκής μας παράδοσης» υποστηρίζει ο κ. Χατζατουριάν.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ υπάρχει εργαστήρι κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη.

Δείτε επίσης