«Σώματα σε επαφή» στο θέατρο Χώρα

Δέκα ερμηνευτές, χορευτές και σπουδαστές της τεχνικής του Contact Improvisation(αυτοσχεδιαστική επικοινωνία), συναντιούνται επί σκηνής και «συνομιλούν» μεταξύ τους μέσα από την επαφή, στην παράσταση Present Bodies in Contact, στο θέατρο Χώρα από 10 έως 13 Ιουνίου.

Η ίδια η φυσική και συναισθηματική τους κατάσταση, καθορίζει την ιστορία του κάθε αυτοσχεδιασμού, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Κλεισιούνη και Τέτης Νικολοπούλου.

Η σκηνή γίνεται ένας ανοιχτός χώρος πρόκλησης όπου ο κάθε ερμηνευτής δοκιμάζει τα όριά του μέσα από επιλογές που αποκαλύπτουν τις συνειδητές και ασυνείδητες προθέσεις του.

Η ομάδα στοχεύει στην αυθεντική παρουσία, την ειλικρινή επικοινωνία και καλεί το κοινό να συμμετέχει ως μάρτυρας στις απρόσμενες διαδρομές του χορού που εμπεριέχει συσχετισμούς, συγκρούσεις και ανατροπές.

«Μια πρόταση- πρόσκληση που υποστηρίζει την ανάγκη για σύνδεση και εγγύτητα σε μια εποχή που οι σχέσεις καταρρέουν», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Στη διάρκεια της παράστασης μουσικοί συνθέτουν στη στιγμή, με τους χορευτές να αλληλεπιδρούν μαζί τους υποστηρίζοντας καθοριστικά τη δράση.

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Ανδρονικίδης, Τίμος Ζέχας, Μαρία Καπουράλου, Χριστίνα Κλεισιούνη, Μαριάννα Μακρή, Ελένη Μιχαήλ, Τέτη Νικολοπούλου, Πολυτίμη Πατάπη, Νίκη Στεργίου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου. Μουσικοί: Βιβιάννα Γιαννακάκη, Ελένη Καραβούζη, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος.

Στο Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη.

Δείτε επίσης