Εναλλακτικός Τουρισμός: Το 13ο Φεστιβάλ Πηλίου

Το “Φεστιβάλ Πηλίου” έχει καθιερωθεί στα 12 χρόνια ζωής του, και  αποτελεί πόλο έλξης για επαγγελματίες μουσικούς, μαθητές, φίλους της κλασικής μουσικής, της τέχνης και της ιστορίας, αλλά ακόμα  και όσους στρέφονται στον  εναλλακτικό τουρισμό.

Το “Φεστιβάλ Πηλίου” συνεχίζει, λοιπόν και φέτος την πορεία του, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο Ανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα στη Ζαγορά και στην Τσαγκαράδα. Φορέας της διοργάνωσης η «Πολυρρυθμία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ζωής Σαμσαρέλου.

Το βασικό κορμό των εκδηλώσεων αποτελούν τα σεμινάρια, που απευθύνονται σε:

  • καθηγητές της  μουσικής
  • μαθητές της  μουσικής
  • φίλους της  μουσικής
  • φίλους του εναλλακτικού τουρισμού

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συνεργασίας, μέσω της επικοινωνίας, της ανταλλαγής ιδεών και της ανάδειξης μιας νέας προοπτικής στην καλλιτεχνική ερμηνεία και την εκπαίδευση.

Φέτος,  τα σεμινάρια  θα διεξαχθούν σε 3 περιόδους, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Πρώτη περίοδος: 15-22 Ιουλίου 2012, Ζαγορά
Θα διδάξει ο διευθυντής ορχήστρας και καθηγητής βιολοντσέλου στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Saarbrücken, Ulrich Voss, με βοηθό τον βιολοντσελίστα Θέμη Βαγενά.

Δεύτερη περίοδος : 22-29 Ιουλίου 2012, Τσαγκαράδα
Θα διδάξουν και θα συμμετάσχουν σε συναυλίες οι κορυφαίοι της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και καθηγητές σε Ωδεία της Αθήνας: Δημήτρης Γούζιος, βιολοντσέλο, Παναγιώτης Δράκος, φλάουτο, Γιάννης Καραμπέτσος, τρομπέτα, Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο,   ο εξάρχων της ΚΟΑ, Δημήτρης Σέμσης, βιολί  και η Ζωή Σαμσαρέλου, πιάνο.

Τρίτη περίοδος : 26 Ιουλίου-2 Αυγούστου, Τσαγκαράδα
Θα διδάξουν ο καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Μουσικής του Münster, Helge Slaatto, βιολί και η Anette Slaatto, βιόλα.

Το γενικότερο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου.

Διαβάστε προσεχτικά τους όρους συμμετοχής στα μαθήματα και στις συναυλίες.

Το φεστιβάλ έχει αναπτύξει μια δυναμική και έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στους κατοίκους της περιοχής και σε όσους το έχουν επισκεφτεί.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται  στην προβολή των νέων ερμηνευτών και συνθετών, με την παρουσίαση, κάθε χρόνο, πολλών έργων σε πρώτη εκτέλεση και στην  πολιτιστική αποκέντρωση, με τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών της περιοχής και την επέκταση των εκδηλώσεων σε όλο το Ανατολικό Πήλιο.

Εκτός από τη μουσική και το θέατρο, κεντρικός τομέας ενδιαφέροντος του Φεστιβάλ αποτελεί η πλούσια ιστορία και παράδοση του τόπου, στην οποία αφιερώνονται  κάθε χρόνο εκδηλώσεις Λόγου.

Η αίτηση για τη συμμετοχή στα σεμινάρια υποβάλλεται  ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας.

Διαβαστε επίσης και τα στοιχεία διαμονής και διδάκτρων.

Περισσότερες πληροφορίες
γραμματεία του φεστιβάλ,  κιν. 6975547409
e-mail: info@pelionfestival.gr
ιστοσελίδα: www.pelionfestival.gr

Δείτε επίσης