Παρακολουθούμε τηλεόραση συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ

Το 46% των Ελλήνων δηλώνουν πως είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ ενώ παρακολουθούν τηλεόραση. Περισσότερο από το ένα τρίτο του χρόνου που παρακολουθούν τηλεόραση (37%) είναι και online, δείχνει επίσης η πανευρωπαϊκή έρευνα κατανάλωσης μέσων Mediascope Europe, που διεξήγαγε το IAB Europe σε 28 ευρωπαϊκές αγορές.

Το ποσοστό αυτό είναι πολύ κοντά στο ευρωπαϊκό αντίστοιχο ποσοστό (48%), ενώ TV/online multi-tasking (δηλαδή, βλέπουν τηλεόραση και χρησιμοποιούν το Ίντερνετ ταυτόχρονα) είναι πιο πιθανό να κάνουν οι γυναίκες (58%) και οι νεαρές ηλικίες 16-34 (50%).

Το 29% των Ελλήνων multi-taskers δηλώνει πως είναι πολύ/αρκετά πιθανό το πρόγραμμα που παρακολουθούν και η online δραστηριότητά τους να σχετίζονται, ποσοστό που ανεβαίνει στο εντυπωσιακό 48% στις ηλικίες 25-34.

Αντίστοιχα, το 17% των multi-taskers δηλώνουν πως είναι πιθανό, ενώ παρακολουθούν διαφημίσεις στην τηλεόραση, να αναζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές και τα προϊόντα που προβάλλονται παράλληλα online. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 34% στις ηλικίες 25-34.

H έρευνα Mediascope Europe ξεκίνησε το 2003 καλύπτοντας 5 αγορές, ενώ το 2004 κάλυψε 10 αγορές, το 2010 15 αγορές και πλέον, το 2012, καλύπτει 28 Ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το fieldwork πραγματοποιήθηκε σε 28 αγορές – Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ελβετία, Τουρκία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία and Ουκρανία – τον Φεβρουάριο 2012. Έγινε συνδυασμός ερωτηματολογίων offline & online, ανά ηλικία, φύλο, μορφωτικό επίπεδο και περιοχή, ώστε να επιτευχθεί σωστή αντιπροσώπευση του δείγματος στον πληθυσμό.

Δείτε επίσης