Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2012

Ένα φεστιβάλ σημείο αναφοράς της πόλης, το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων, που από το 1987 χαρίζει αναμνήσεις στα καλοκαίρια μας βρίσκεται ξανά στον πολιτιστικό ιστό της πόλης ύστερα από ένα χρόνο αισθητής απουσίας. Πλέον πρόκειται για μία διαδημοτική οργάνωση που συμμετέχουν οι δήμοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, δεδομένων των νέων συνθηκών που προέκυψαν από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Όπως σημειώνεται το νέο φεστιβάλ, έρχεται να συνεχίσει την πολυετή και πορεία των φεστιβάλ του δήμου Βύρωνα και του δήμου Υμηττού. «Διαδημοτικό πλέον, το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων είναι γεγονός και επιστρέφει με ένα πρόγραμμα αντάξιο της ιστορίας και της πολιτιστικής παρακαταθήκης των δύο και πλέον δεκαετιών του, αποδεικνύοντας ότι το αντίδοτο στην κρίση είναι ο πολιτισμός» επισημαίνει ο δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του δ.σ. Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πρόγραμμά του περιέχει 27 συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με τη συμμετοχή καταξιωμένων αλλά και καλλιτεχνών της νέας γενιάς που θα προσκαλέσουν το κοινό στη σκηνή των Θεάτρων Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού». Αναλυτικά έως και τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις: στον προσωπικό του μουσικό κόσμο προσκαλεί το κοινό απόψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (Θεάτρο Μελίνα Μερκούρη).

Το Σάββατο παρουσιάζεται η παράσταση «Δον Ζουάν η Επιστροφή» του Εντέν Φον Χόρβατ. Με τους: Γιώργο Κιμούλη, Ταμίλα Κουλίεβα και Φαίη Ξύλα. Δύο μεγάλες φωνές της ελληνικής μουσικής, η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη, ανεβαίνουν στη σκηνή τη Δευτέρα και την Τρίτη 2 και 3 Ιουλίου. Για ένα τριήμερο στις σκηνές και των δύο θεάτρων του φεστιβάλ παρουσιάζεται το Schoolwave Festival. «Θα τρελαθούν κι αφεντικά και δούλοι» είναι ο τίτλος του έργο του Γεώργιου Σουρή που παρουσιάζει την Τρίτη 10 Ιουλίου η εταιρία θεάτρου «Βήματα». Συμμετέχουν οι: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου και Βασίλης Μπατσακούτσας. Η μουσικοθεατρική παράσταση του Χάρρυ Κλυν με τίτλο «Και όποιον πάρει ο Χάρης» παρουσιάζεται την επόμενη μέρα.

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 9.00 μ.μ.

Δείτε επίσης