Δροσερά βράδια στον κήπο του Μεγάρου

Δροσερά βράδια Παρασκευής στον κήπο με μελωδίες των Γιάννη Σπάρτακου, Κώστα Γιαννίδη, Γιώργου Μουζάκη, Τάκη Μωράκη, Νίκυ Γιάκοβλεφ που συνομιλούν με κλασικές τζαζ συνθέσεις και αφιερώματα στον μεγάλο Benny Golson και τον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι με το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή και τους Soul Station Band.

“Η τζαζ δεν είναι ρεπερτόριο, αλλά τρόπος να παίζει, να σκέφτεται και να αισθάνεται κανείς τη μουσική” λέει ο Δημήτρης Καλαντζής, που παρουσιάζει με τη Soul Station Band τη συναυλία της πρώτης βραδιάς (13/7). Το δημοφιλές Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή (Dimitris Kalantzis Quintet) που έχει αναλάβει το πρόγραμμα στον κήπο τις δύο επόμενες βραδιές (20 & 27/7), εκπέμπει το δικό του εντελώς ιδιαίτερο σήμα στον χώρο της ελληνικής τζαζ σκηνής εδώ και καιρό, παρουσιάζοντας εμπνευσμένες μεταγραφές ελληνικών και ξένων τραγουδιών από πρόσφατες ή παλαιότερες δεκαετίες.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου η συναυλία των Soul Station Band φέρει τον τίτλο “Back Home Blues”, μια πρόσφατη δουλειά, που συνεχώς εμπλουτίζεται από πρόσωπα και μουσική. Το περιεχόμενό της είναι μια ξεκάθαρη τζαζ ματιά πάνω σε κομμάτια παλαιότερων Ελλήνων συνθετών (Γιάννης Σπάρτακος, Κώστας Γιαννίδης, Γιώργος Μουζάκης, Τάκης Μωράκης, Νίκυ Γιάκοβλεφ) σε συνομιλία με κλασσικές τζαζ συνθέσεις των Charlie Parker, Jerome Kern, Sigmund Romberg, Antonio Carlos Jobim, Cole Porter, Thelonious Monk, Richard Rodgers, George Gershwin.

Τους Soul Station Band αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις). Τάκης Πατερέλης (άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), Περικλής Τριβόλης (μπάσο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς).Τραγουδούν οι Μαρίνα Σάτι και η Πηνελόπη Τζανετάκη.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου με τίτλο “Whisper not” η βραδιά αποτελεί ένα αφιέρωμα στον μεγάλο σαξοφωνίστα και συνθέτη της jazz, Benny Golson, μέσα από πασίγνωστες αλλά και από σπάνιες συνθέσεις του.

Το Dimitris Kalantzis quintet αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα) και Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσσο).

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου το μικρό φεστιβάλ κλείνει με το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και φέρει τον τίτλο της ομώνυμης συλλογής του Κουιντέτου που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και έχει γίνει “χρυσή”: “Mano’s – Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ.

Δείτε επίσης